joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Călătorește zilnic, ore întregi, cu peste 11 mii de litri de apă pe care o varsă în deșert direct din cisternă. Motivul este pur și simplu dumnezeiesc

Acesta este cazul lui Patrick Kilonzo Mwalua, din Kenya, el este unul dintre acești eroi rari. Patrick face un lucru minunat zilnic – iar în schimb a câștigat inimile a sute de animale.

Animalele din Parcul Național Tsavo West, din Kenya, sunt lăsate să moară din cauza secetei prelungite care lovește periodic acea zonă.

În parc nu a mai plouat de un an întreg, din luna iunie a anului trecut, iar Patrick explică: ,,Dacă nu le ajutăm, atunci vor muri cu siguranță”. Iar pentru el ultima variantă nu este nici o alegere, nici o opțiune.

In fiecare zi, conduce un camion prin parc, în camion are peste 11.000 de litri de apă proaspătă. Și cum în parc nu există apă deloc, animalele au devenit total dependente de ajutorul oamenilor precum Patrick care nu vor cu niciun preț să le lase să moară, așa că fac muncă de voluntariat.Imediat ce îi aud camionul venind, animalele se adună fericite lângă Patrick în timp ce el lasă apa să curgă. Patrick mărturisește: ,,Noaptea trecută am găsit 500 de bivoli așteptând la groapa unde le pun apă. Când am sosit, puteau mirosi apa. Erau atât de bucuroși și se apropiau de noi. Au început să bea cu noi acolo, se bucurau atât de mult!”

Proiectul a fost început de Patrick în urmă cu un an. La început a închiriat un camion, și simplu conducea în diferite zone ale parcului. Acum a ajuns să aibă mai multe camioane și asta face timp de ore întregi, zilnic, conduce pentru a transporta apa mult așteptată.

Nu mințim cu nimic dacă spunem că, dacă el nu și-ar fi făcut treaba în fiecare zi, animalele ar fi murit de mult.

Foarte interesant și..  Bacteriile cu SUPER-PUTERI! Microbiologi germani au descoperit că pot să modifice temperatura de congelare a apei cu ajutorul unor microorganisme!

Adevărații eroi sunt o rasă rară, iar Patrick este, fără îndoială unul. Iata imagini mai jos cu gestul minunat pe care-l face Patrick. 

Pasiunea lui Mwalua a atras atenția oamenilor din întreaga lume, astfel că a fost creată o pagină unde se pot face donații pentru acesta. Până acum, s-au strâns 19.000 de dolari.

Citește mai multe pe stirile.rol.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.