Acasă Descoperiri Camera secretelor din palatul împăratului Nero, descoperită accidental

Camera secretelor din palatul împăratului Nero, descoperită accidental

0

Palatul împăratului Nero din Roma, denumit și Casa de Aur sau Domus Aurea, construit acum două mii de ani și devastat de un incendiu, ascundea o cameră secretă. Aceasta a fost descoperită accidental în timpul lucrărilor de restaurare, iar zidurile ei sunt acoperite cu picturi care reprezintă diferite creaturi mitice și reale.

În timpul lucrărilor de restaurare, un grup de arheologi au descoperit o cameră ascunsă subterană, decorată cu picturi murale și fresce reprezentând creaturi reale și mitice, potrivit Science Alert.

Această cameră a fost numită „Camera Sphinx”, după una dintre creaturile care decorează pereții.

Nu departe de Sphinx, sunt reprezentaţi centauri pictați în tonuri de roșu, ocru şi auriu, precum și zeitatea greacă Pan. De asemenea, mai apar ilustrate păsări și creaturi acvatice, inclusiv cai de mare, precum și un războinic înarmat cu un arc, un scut și o sabie, în luptă cu o panteră, toate încadrate de elemente decorative precum plante și arabescuri.

O mare parte din zidurile acestei încăperi sunt încă acoperite de praf, iar din această cauză nu se pot vedea celelalte fresce. Totuşi, nu este planificată deocamdată curăţarea lor, deoarece acest lucru ar putea afecta stabilitatea construcției.

Se crede ca initial palatul a avut cel putin 300 de camere, care se întind pe circa 300 de acri de teren. Palatul său ostentativ a fost o rușine a acelor vremuri, asa ca, după ce s-a sinucis, in anul 68 d.Hr., s-au depus eforturi pentru a fi ascuns. Peste el s-au construit alte structuri, printre care si Colosseumul.

Foarte interesant și..  Misterele din orașul scufundat în urmă cu 1200 de ani fascinează și acum oamenii de știință

După sinuciderea lui Nero în anul 68 d.Hr., palatul său a fost jefuit, iar ulterior părţi ale sale au fost acoperite cu pământ şi deasupra au fost ridicate alte construcţii. Una dintre atracţiile majore ale palatului lui Nero, un lac artificial aflat în grădinile din centrul edificiului, a fost acoperit ulterior de Amfiteatrul Flavian – mai cunoscut drept Colosseum – în anul 70 d.Hr.. Instalaţiile folosite pentru a aduce apă în lacul lui Nero au fost apoi utilizate pentru a inunda, ocazional, Colosseumul, în cadrul unor celebre reconstituiri ale unor bătălii navale din timpul jocurilor cu gladiatori.

Afla mai multe pe Agerpress


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentBoala care afectează din ce în ce mai mulţi oameni. Marile companii caută o rezolvare şi sunt dispuse să investească miliarde în cercetare pentru a rezolva problema
Articolul următorDecriptarea celui mai misterios manuscris din lume a dezvăluit un strămoş al limbii române