luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Care este capitala din Europa care a schimbat 8 țări în 200 de ani?

Pentru anumite zone din Europa, lucrurile s-au schimbat în funcție de războaie și de schimbările politice care au avut loc. Există un oraș în Europa cu o istorie bogată care a schimbat 8 state în ultimii 200 de ani. Este vorba despre Ljubljana, actuală capitală a Sloveniei.

Capitala din Europa care a schimbat 8 țări în 200 de ani

Ljubljana este unul dintre orașele europene care a fost influențat de poziția sa geografica. Aflat la răscrucea dintre culturile germanice, latine și slavice, Ljubljana nu a avut parte de stabilitate. De altfel, în ultimii 200 de ani, orașul cu aproximativ 280.000 de locuitori a fost ca o minge de ping-pong între marile puteri ale Europei. De departe, capitala cea mai dinamică de pe „Bătrânul Continent”.

Ljubljana este situată în partea centrală a Sloveniei, lângă confluența râurilor Sava și Ljubljanica. Orașul este înconjurat de dealuri și Alpii Kamnik la nord, notează medium.com. Istoria orașului începe acum mai bine de 2.000 de ani, când a fost o colonie a Imperiului Roman. Începând din secolul al XIV-lea, Ljubljana a devenit parte a Monarhiei Habsburgice și a rămas sub controlul acesteia pentru câteva secole.

După reorganizarea Monarhiei Habsburgice în 1804, Ljubljana a făcut parte din Imperiul…

Citește continuarea pe shtiu.ro

Foarte interesant și..  Imagini RARE cu ROMANIA, înainte ca Ceaușescu să ajungă la putere! Prezentarea VIDEO i-a încântat pe englezi

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.