Connect with us

Politica

Carmen Dan si Liviu Dragnea sunt la cutite. De la ce a pornit conflictul dintre cei doi

Published

on

Ministrul de Interne, Carmen Dan, și președintele PSD, Liviu Dragnea, s-au contrat dur săptămâna trecută din cauza deciziei ministerului de a desecretiza mare parte din documentele interne legate de acțiunea forțelor de ordine la mitingul din 10 august, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Mai mult, ministrul Carmen Dan a amenințat cu demisia din funcție după tensionarea relațiilor cu Liviu Dragnea, potrivit surselor citate. Demisia nu a fost însă înregistrată la cabinetul premierului Viorica Dăncilă.

Ministrul Carmen Dan a declarat pentru G4Media.ro că ”nu am discutat niciodată cu președintele Liviu Dragnea despre acțiunea Ministerului de Interne la mitingul din 10 august și nu există tensiuni pe acest subiect. Nu mi-am depus demisia”.
Reamintim că șapte din cele opt documente referitoare la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei au fost declasificate, inclusiv raportul referitor la intervenția forțelor de ordine pentru reprimarea manifestației, potrivit unor surse din Ministerul de Interne citate de Revista 22.

Liviu Dragnea a fost audiat, vineri 14 septembrie, la Parchetul General, Secția Militară, în dosarul violențelor comise de forțele de ordine la mitingul din 10 august. Audierea președintelui PSD a reprezentat pentru mulți o surpriză, în contextul în care acesta a declarat în repetate rânduri că nu are nicio legătură cu evenimentele. Pe de altă parte, președintele PSD a declarat că pe 10 august a avut loc o „tentativă de lovitură de stat” eșuată și că „protestele au fost finanțate din străinătate”.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, anunţa în septembrie 2018 că Parchetul a solicitat declasificarea raportului ce priveşte evenimentele de la protest, o comisie din Ministerul de Interne analizând cererea Parchetului General.

RECOMANDARE
"Liviu Dragnea e disperat, va taxa tot". Urmeaza impozitarea romanilor din diaspora?

”Noi am expus în explicaţiile publice pe care le-am dat care sunt considerentele pentru care unele documente puse la dispoziţia Parchetului au un nivel de clasificare – nu sunt documente asupra cărora poate dispune ministrul declasificarea, însă şi această cerere a procurorului general este în analiza unei comisii din cadrul ministerului şi bineînţeles că, dacă acea comisie va dispune în sensul declasificării parţiale a unor date din raport sau din celelalte documente depuse în dosar, vom proceda în consecinţă”, a spus Carmen Dan, la finalul unei ceremonii de la Academia de Poliţie, potrivit Agerpres.

loading...

Politica

„Liviu Dragnea e disperat, va taxa tot”. Urmeaza impozitarea romanilor din diaspora?

Published

on

By

Senatorul PNL Florin Cîţu a avertizat vineri, pe pagina sa de socializare, că preşedintele PSD Liviu Dragnea „este disperat şi va taxa tot”.

„Dragnea şi gaşca lui au început ofensiva împotriva sectorului privat, singurul care produce valoare adăugată în România, pentru a distrage atenţia de la JAFUL din sectorul public. Jaful care a dus la mai mulţi bani în buzunarele PSD-ALDE. Mare atenţie! Companiile de stat au datorii totale (sume ce trebuie plătite într-o perioadă de până la 1 an şi peste 1 an) de 56,03 miliarde lei. DA. Miliarde lei. Vă las pe voi să calculaţi ce se poate face în România cu aceşti bani. Dar acum înţelegeţi de ce PSD-ALDE-UDMR au introdus supraaciza, suprataxarea contractelor de muncă, CAS la dividende şi alte venituri nesalariale, TVA defalcat, au naţionalizat pilonul II de pensii de facto, suprataxează sistemul financiar, suprataxează munca, suprataxează companiile din energie, telecomunicaţii, jocuri de noroc etc. Şi aici se vede că tot ce fac în aceste zile este doar propagandă. Vor să nu vedeţi cât au furat”, a declarat Cîţu.

Liberalul a arătat că, în 2017, companiile de stat NU au plătit: 3.5 miliarde lei la bugetul pentru pensii şi 7 miliarde lei la bugetul general consolidat.

„Şi acum bomba. În 2017 deficitul bugetar a fost de 24 miliarde lei iar aproape JUMĂTATE a fost generat de companiile de STAT care nu şi-au plătit contribuţiile şi alte datorii către buget. Să fie clar pentru toată lumea: Sectorul privat este FORŢAT de Dragnea, Vâlcov, Teodorovici şi Tăriceanu să PLĂTEASCĂ datoriile rezultate după ce au furat PSD-ALDE. Urmează: o taxă pentru diaspora. PSD-ALDE vor spune că diaspora să plătească pentru anii de educaţie ‘gratuită’ – altă ţară beneficiază şi atunci este incorect (pare familiar nu?)”, a precizat Cîţu, citat de epochtimes

RECOMANDARE
"Fie ca lumina să ajungă la tine printre gratii"- ce i-au mai urat romanii lui Liviu Dragnea de Anul Nou
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***