joi, aprilie 18, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Una dintre cele mai spectaculoasele căderi de apă din lume

Cascadele Nilului Albastru sunt situate la 30 km de orasul Bahir Dar si de Lacul Tana si reprezintă una dintre cele mai importante atracții turistice ale Etiopiei. Numite si Tis Abay (apele care fumegă), spectaculoasele căderi de apă au înălțimi cuprinse intre 37 si 45 m si sunt formate din patru fluxuri de curgere.

În sezonul ploios lățimea căderii de ape poate ajunge pana la 400 metri. La mică distanta de cascade, in aval se afla primul pod de piatra construit in Etiopia in timpul împăratului Susenyos. Ecosistemul cascadelor separa cele doua entități biogeografice ale Lacului Tana si Fluviului Nil.

Pentru cei care vor să admire peisajul regiunii există hoteluri situate la câțiva Kilometri distanță de cascade. Flora din apropierea cascadelor poate fi de asemenea apreciată. Sunt multe plante endemice (întâlnite doar în această regiune).

Punctul hidroelectric construit recent a mai redus din viteza de curgere a fluviului, însă cascadele Nilului Albastru pot fi admirate la sfârșit de săptămână, deoarece instalația funcționează doar în zilele lucrătoare.

 

Foarte interesant și..  Remediu naturist incredibil! Ceapa roșie te scapă de varice! Află cum se prepară!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.