Mâncatul din caserole de plastic poate duce la grave probleme de sănătate. Organismul uman este sensibil la diverse substanțe și materiale, printre care se află și plasticul.
Recipientele de acest fel sunt folosite atât pentru a depozia alimente ce urmează să fie păstrare câteva zile, cât și pentru tranportarea și servirea mâncărurilor calde. Folosite necorespunzător, pot cauza probleme de sănătare serioase.
Specialiștii dezvăluie cum materialele din care sunt făcute caserolele pot interfera cu starea noastră generală. Cel mai mare risc este contaminarea alimentelor cu substanțe chimice toxice ce se găsesc în compoziția caserolelor.
Unele caserole din plastic pot conține bisfenol A (BPA), un compus chimic ce perturbă sistemul endocrin. Poat apărea chiar și dezechilibre hormonale, infertilitate și diverse boli metabolice. Și ftalații, folosiți pentru a da flexibilitate plasticului, poate duce la probleme la sistemul reproducător.
Stirenul, alt compus din caserolele din plastic, mai ales în cele din polistiren, este și acum cercetat intens din cauza suspiciunii referitoare la…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net