Cât de periculos este stresul. Ne afectează sănătatea şi favorizează apariţia bolilor cardiovasculare
Connect with us

INEDIT news

Cât de periculos este stresul. Ne afectează sănătatea şi favorizează apariţia bolilor cardiovasculare

Published

on

RECOMANDARE
Ai încercat de toate să slăbești dar asta garantat nu. Un leac pentru burta groasă de la bunica Doftoroaia, recomandat de un doctor în științe naturiste

Stresul reprezintă o ameninţare pentru starea fizică şi psihică şi favorizează apariţia bolilor cardiovasculare, dar contribuie şi la acumularea kilogramelor în plus. De cele mai multe ori pot apărea insomnia şi depresia.

Stresul poate slăbi sistemul imunitar, iar astfel organismul devine vulnerabil în faţa virozelor respiratorii sau a infecţiilor. „Cortizonul este hormonul pe care îl eliberăm atunci când suntem stresaţi. El poate favoriza slăbirea sistemului imunitar. În condiţii de stres este bine să ştim că inima lucrează mai mult pe termen lung, aşa că există riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Acest lucru poate duce la apariţiei unui infarct în momentul unei emoţii puternice“, a spus medicul Alina Tudose.

Cât de periculos este stresul pentru sănătate:

– Stresul influenţează negativ mişcările intestinale, iar inevitabil apar durerile de stomac, refluxul gastric, îngreunarea digestiei, balonare, diaree şi constipaţie.

– Stresul favorizează apariţia bolilor cardiovasculare. În momentul în care suferim o emoţie puternică bătăile inimii sunt mai rapide, iar astfe sângele se coagulează mult mai repede.

– Stresul produce insomnii, iar de aici la depresie nu este decât un pas. Poate determina şi schimbării la nivelul creierului, iar din această cauză pot apărea probleme cu anxietatea sau atacurile de panică.

– Stresul are legătură şi cu durerile de spate sau de umeri. Muşchii încordaţi duc la apariţia acestor probleme.

– În perioadele stresante poate apărea acneea, dermatita seboreică şi cea atopică, psoriazisul, lupusul.

Stresul are legătură de cele mai multe ori şi cu perioada din copilărie. „Persoanele stresate se refugiază de cele mai multe ori în mâncare fără să realizeze că pot acumula kilograme în plus. Trebuie să ştim că organismul la maturitate nu are acelaşi mecanism de ardere a grăsimilor ca în copilărie“, a mai precizat Alina Tudose, medic generalist.

Stresul apare în mare parte în urma sarcinilor de la locul de muncă. Pentru a ieşi din această stare este indicat să facem pauze regulate şi să încercăm să stabilim din timp sarcinile pe care le avem de îndeplinit.

Sursa: www.adevarul.ro

loading...

INEDIT news

Românii care-şi construiesc sau renovează casa pot primi 40.000 de lei de la stat

Published

on

By

RECOMANDARE
A turnat muştar în apa de baie şi şi-a frecat pielea. Când veţi afla de ce, veţi face şi voi acelaşi lucru

Cetățenii români care îşi construiesc sau renovează casa folosind materiale ecologice pot primi până la 40.000 de lei, conform programelor Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus lansate marţi în dezbatere publică de Ministerul Mediului, redlateză Mediafax.

Prima componentă, Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului să asigure finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile.

,,Prin acest program, românii pot face trecerea sau completarea sistemelor de încălzire pe care le au acasă cu cele care utilizează energie regenerabilă, respectiv panouri solare sau pompe de căldură. Pentru panouri solare, populaţia primeşte o finanţare de 6.000 de lei, este suficientă pentru achiziţia unui sistem care să asigure apa caldă menajeră într-o casă standard.

Am alocat pentru populaţie 50% din bugetul total al programului, (…) care însumează 138 de milioane de lei. Această sumă va fi distribuită unitar, în toate judeţele ţării, iar populaţia va depune şi va semna contractul de finanţare la Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv”, a spus ministrul Mediului.

Cei care îşi vor monta pompe de căldură pot deconta, potrivit propunerii Ministerului, până la 8.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 70-80% din costul de cumpărare şi instalare, afirmă reprezentanţii Ministerului Mediului.

Programul urmărește finanţare şi pentru administraţiile locale care vor investi în panouri fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de căldură, sau sisteme care utilizează biogazul pentru a produce energie electrică.

În acest mod, localităţile cu peste 100.000 de locuitori ar putea accesa până la patru milioane de lei, cele care au între 50.000 şi 100.000 locuitori pot beneficia de maximum trei milioane de lei, aşezările cu o populaţie cuprinsă între 20.000 şi 50.000 de persoane pot primi cel mult două milioane de lei, iar localităţile care au între 2.000 şi 20.000 de oameni ar putea primi cel mult un milion de lei.

Şi administraţiile locale ale comunelor sau satelor, care au mai puţin de 3.000 de persoane, vor putea accesa până la 500.000 de lei, pentru a monta panouri fotovoltaice sau pompe de căldură.

Prin programul Casa Verde Plus, Ministerul Mediului vrea să acorde finanţare românilor care îşi construiesc sau renovează locuinţele folosind termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie, apă, gaz, precum şi sisteme eficiente de iluminat pe bază de led, cu un consum redus de energie şi durată de viaţă superioară.

Persoanele fizice pot avea o finanțare de până la 40.000 de lei, cu condiţia ca materialele folosite să fie pe lista celor ,,prietenoase” cu mediul înconjurător.

,,Românii pot folosi aceşti bani pentru a-şi izola casele cu materiale ecologice cum ar fi: cânepa, lâna, vata minerală bazaltică, pluta, perlitul, celuloza sau zidăria din cânepă şi var”.

Instituţiile statului care au în administrare şcoli, grădiniţe, policlinici şi spitale, cămine pentru bătrâni, centre de plasament, cantine sociale, centre de reabilitare sau adăposturi de noapte, pot accesa fonduri prin programul Casa Verde Plus pentru a le termoizola.

Suma maximă alocată unui proiect este de până la 500.000 de lei, sumă care nu trebuie să depăşească 90% din valoarea totală a proiectului.

Casa Verde Plus, beneficiază de un buget total de 45 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei sunt destinate persoanelor fizice, se arată în proiectul pus în dezbatere publică.

Mai multe despre acest program găsiți aici 

RECOMANDARE
Care este secretul evreilor care-i face sa aibă succes oriunde in lume
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***