joi, mai 23, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cât timp ar dura înconjurul planetei Marte?

Oamenii au avut întotdeauna o fascinație pentru Marte, iar NASA are planuri ambițioase de a trimite astronauți acolo în următoarele câteva zeci de ani. Dar o persoană care ar călca pe Marte ar explora probabil doar o mică fracțiune din suprafața planetei. Cât timp ar dura înconjurul planetei Marte?

Dar fără oceane sau alte corpuri de apă, ar putea un astronaut să meargă în jurul întregii planete? Cât timp ar dura înconjurul planetei Marte?

Nu surprinzător, mult timp, deși ar fi greu de spus exact cât timp. Dacă astronautul ar putea călători continuu cu o viteză de mers pe jos, ar fi doar o chestiune de calcul.

„Ar trebui să avem practic doi parametri”, a spus Erdal Yigit, profesor asociat de fizică și astronomie la Universitatea George Mason (SUA), care studiază atmosferele planetelor. Acești parametri sunt viteza astronautului și distanța pe care ar parcurge-o.

Cât timp ar dura înconjurul planetei Marte?

Dacă persoana ar călători de-a lungul ecuatorului lui Marte, ar merge aproximativ 21.400 de kilometri pentru a face înconjurul planetei Marte. Călătoria în jurul lui Marte prin poli i-ar scurta cam 160 km, dar frigul extrem ar reprezenta o provocare și mai mare decât condițiile aspre de pe restul planetei, a spus Yigit.

Viteza persoanei ar fi de aproximativ 5 km/h, care este și o viteză medie de mers pe jos pe Pământ, direct de-a lungul ecuatorului, a spus Yigit. Cu toate că gravitația Planetei Roșii este mai mică (aproximativ 40% din cea a Pământului), Yigit se îndoiește că viteza de mers a unei persoane ar fi cu mult diferită pe Marte. Ca orice excursionist pe teren accidentat de pe Pământ, această persoană ar purta probabil o încărcătură grea de provizii, cum ar fi oxigen, apă și hrană, și ar purta un costum spațial greu.

Foarte interesant și..  Useit.ro - Sute de „păianjeni” au fost descoperiți într-un „oraș incaș” de pe Marte. Imaginile care au uimit cercetătorii

Dacă cineva ar merge continuu în jurul lui Marte cu acea viteză, calculul ar fi simplu: trebuie doar să împărțiți distanța la viteză. Asta ar însemna că înconjurul Planetei Roșii ar dura aproximativ 4.290 de ore. Există aproximativ 24,7 ore într-o zi marțiană (numită sol), așa că ar fi nevoie de aproximativ 174 de soli de mers continuu. Acest număr reprezintă puțin peste un sfert dintr-un an marțian, care are 668,6 soli.

Ce obstacole…

Continuarea articolului aici Source link

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.