duminică, mai 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Câteva metode geniale de a face ca pantofii să nu te mai strângă

Este probabil scris in legile lui Murphy ca cea mai buna pereche de pantofi a ta sa te si stranga. Cateva kilograme in plus sau neatenția la detalii atunci cand i-ai cumpărat sunt de ajuns ca pantofii facuti sa ia ochii sa zaca acum in debara. Nu dispera insa, încălțările pot iesi din nou in lumina reflectoarelor, daca aplici cateva metode de lărgire a pantofilor, simple si la îndemâna oricui.

Prima metoda este purtarea unor sosete ude, umezite cu apa calda si apoi puse in picioare. Incaltati pantofii cu pricina si apoi dati o tura prin curte sau casa si veti vedea ca acestia vor ceda. Bineinteles, trebuie sa repetati procesul de cateva ori inainte ca pantofii sa ia forma finala obedienta.

Si pentru ca am vorbit de șosete, sa le lăsam un pic in picioare pentru a le folosi la a doua metoda de largire a pantofilor care are la baza procesul natural de dilatatie. Puneti-va niste sosete groase in picioare, incaltati pantofii-problema si luati uscatorul de par pe care sa il setati la temperatura medie. Plimbati uscatorul pe intreaga suprafata a pantofilor pret de cateva minute, timp in care miscati neincetat din degete pentru a-i largi. Efectul este garantat daca incercati acesta metoda de cateva ori.

Bazându-ne pe acelasi principiu al fizicii, pune o oala cu apa la fiert. Cand incep sa apara aburii, tine pantofii cu interiorul in jos deasupra oalei. Vaporii fierbinti determina pielea sa se lase si sa devina mai flexibila. Dupa 2 minute, poti introduce in pantofi hartie sau ghemotoace din sosete, pentru ca pielea sa se lase mai mult si sa-si mentina forma.

Foarte interesant și..  Lista alimentelor interzise și a celor permise în boala de ficat gras. Un sfert din populația globului suferă de această maladie

Oricat ar parea de incredibil, una dintre metodele eficiente este introducerea pantofilor incapatanati in congelator. Nu oricum insa, ci cu cateva pungi de apa in interiorul lor, din care ati scos aerul si introduse in partea unde simtiti ca va bate. Prin inghetare apa isi mareste volumul si astfel largeste si pielea naturala.

Nu in ultimul rand, apelati la cel mai cunoscut truc de largire a pantofilor din piele. Masati-le interiorul cu spirt sau introduceti in interior cateva sosete facute ghemotoc si imbibate in spirt, alcoolul facand pielea mai moale si mai flexibila. Puneti-va, de asemenea, increderea intr-o crema hidratanta cu care sa ungeti interiorul pantofilor.

Citeste mai multe pe casepractice.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.