joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Câteva remedii naturiste folosite în tratarea fierii! Nu necesită mulți bani și se bazează mai ales pe folosirea ceaiurilor!

Fierea sau bila poate fi afectată de mese bogate în grăsimi, dar și de alți factori. Există câteva remedii naturiste utilizate în tratarea acestui organ sensibil al corpului uman.

Simți o durere în partea dreapta a abdomenului, însoțită de senzații de vărsături, febră și oboseală! Ce este de făcut? Risc mare al problemelor cu fierea au mai ales femeile și bărbații de peste 40 de ani și cu kilograme în plusAlimente ca ouă, smântână, sarmale, răcituri, fripturi pot genera o colică biliară, ca urmare a contracției mușchilor vezicii biliare sau a căilor biliare. Oboseala fizică, stările nervoase, irascibilitatea pot “ajuta” la instalarea problemelor cu fierea. Colica biliară este asociată cu  frisoane, grețuri și vărsături, de culoare galben-verde, cu gust amar. Problemele cu fierea apar la câteva ore după masă (mai ales după masa de seară)

Un control medical este util, dacă problemele persistă mai mult de 12 ore. Se pot administra ca medicamente anticolinergice, antispastice si analgezice. De folos ne sunt ceaiuri de mentă, mușețel, cimbrișor.

Se recomandă ca în următoarele zile să se adopte un regim alimentar cu ceaiuri, compot, supă de zarzavat și alte alimente ușoare, fără ouă, maioneză, smântâna, ciocolată,  rântașurilor, cafea si țigări.

Remediile naturiste foarte bune în tratarea afecțiunilor biliare sunt:

– infuzia de sunătoare – se folosește o linguriță de plantă la o cană cu apă clocotită, aceasta va fi lăsata acoperită timp de 10 minute, după care se strecoară și se bea, timp de doua-trei săptămâni, câteva căni pe zi;
– infuzia din frunze de anghinare (la jumătate de litru de apă se întrebuințează o lingura de frunze);
– pulberea de coajă de crusin (este folosit un vârf de cuțit, de două-trei ori pe zi;
– uleiul de măsline sau de rapiță, avocado și nucile au compuși care contribuie la prevenirea formării calculilor.

Foarte interesant și..  Testul linguriței vă spune în 60 de secunde dacă aveți probleme cu organele interne. Încercați-l!

Sursa: televiziunea-medicala.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.