miercuri, mai 22, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cazul care a uimit sătenii din Izvorul Muntelui : O fată a înviat la propria înmormântare ca să-şi mărturisească păcatele

Marturisesc bătrânii de pe Valea Bistritei ca prin anii 1934-1935, in satul Izvorul Muntelui in Ceahlau, s-a petrecut un fapt cu totul neobișnuit. O fata din sat, ca de 20 de ani, necăsătorita, păștea oile pe munte. Iar din lucrarea vrăjmașului, un țăran a căzut cu dansa in păcat. Fiindu-i rușine sa n-o afle părintii si-a ucis mai înainte de vreme pruncul.

Rușinându-se mai apoi si de preotul satului, nu si-a mărturisit acest greu păcat al desfrânării si uciderii. Insa sufletul acesta avea mare evlavie la Maica Domnului, înaintea căreia se ruga si plângea ziua si noaptea, sa-i ierte păcatul acesta si sa-i ceara mila de la Domnul.

Dupa câțiva ani, fata s-a îmbolnăvit si a murit. A treia zi a venit preotul si mult popor si s-a început slujba de înmormântare.

Dupa terminarea trisaghionului si a praznicului in familie, pe când sa pornească cu moarta spre biserica, iata ca se deștepta răposata, mișcă putin capul si începe a striga:

– Parinte, parinte, vino incoace… nu te teme! Cu sfintia ta am treaba… Eu am facut un pacat mare in viata si m-am rusinat sa-l spovedesc. Dar pentru ca am avut evlavie la Maica Domnului, ea s-a rugat pentru mine inaintea Mantuitorului si mi-a trimis sufletul in trup, ca sa-mi spovedesc pacatul pe pamant, caci pe pamant l-am facut…

Lumea uimita, s-a retras afara, iar fata s-a mărturisit la preot de păcatele sale, cu multe lacrimi.

Apoi rudele au îmbulzit-o in jurul sicriului, cu tot felul de intrebari:

– Cum este dincolo? Ce ai vazut acolo? Ai vazut fericirea raiului? Dar muncile raiului?

– Cum este dincolo, nu pot sa va spun. Atat va pot spune, ca asa cum este aici, pe pământ, unde fiecare este scris la primarie cu tot ce are, tot asa si dincolo, fiecare este scris la primarie cu tot ce are, tot asa si dincolo, fiecare este scris cu tot ce a facut, bun sau rau… Va rog cu lacrimi, sa fiti spovediti fiecare de toate pacatele, ca ce se dezleaga pe pamant, se dezleagă si in cer… Dincolo nu mai este pocainta si nici Maica Domnului nu se roaga pentru pacatosi. Tot ce ati făcut pentru mine, rugaciuni si pomana sunt primite. Continuați!

Si a adormit din nou răposata.

Foarte interesant și..  Maşinile Regelui Mihai – o pasiune de o viaţă (GALERIE FOTO)

Istorioare duhovnicesti”, Protos. Ioanichie Balan

Sursa

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.