duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce afecţiuni semnalează lunula sau semiluna de pe unghie

Semicercul alb, situat la baza unghiei, denumit „lunulă” sau „mica lună” este un indicator important pentru starea sănătăţii

Lunula este acea pată albă de forma unei semilune, situată la baza unghiei. Din cauza înaintării în vîrstă sau a unui stil de viaţă bazat pe excese alimentare, lunelele se reduc treptat până la dispariţie, începând cu degetul mic.

În medicina chineză, studierea atentă a mâinilor este o modalitate străveche de diagnosticare. Astfel, absenţa sau mărimea lunulei poate indica anumite afecţiuni patologice, de exemplu: lipsa lunulei de la toate degetele poate fi urmarea unei stări de oboseală; când aceste lunule sunt mari, poate fi vorba despre hipertensiune sau hipertiroidism.

De asemenea absenţa unei lunule vizibile poate semnala anemie sau malnutriţie, în timp ce paloarea sau nuanţa albăstrie a lunulei poate indica existenţa unui diabet. Daca lunula prezintă puncte roşiatice, este posibil ca persoana respectivă să sufere de o boală cardiovasculară.

Lipsa lunulei sau o lunulă de dimensiuni foarte mici poate indica şi probleme de digestie datorate unui metabolism lent.

Conform medicilor chinezi, o persoană sănătoasă trebuie să aibă şapte sau opt lunule vizibile. Dacă lunulele se întâlnesc doar la unghiile degetelor mari, este posibil să suferi de disfuncţii renale. O unghie normală trebuie să aibă o coloraţie rozalie, să fie arcuită, bine definita şi să aibă o consistenţă dură.

Lunula indică şi cât de energic eşti. Acest aspect se presupune a fi direct proporţional cu intensitatea albului lunulei. O lunulă sănătoasă trebuie să fie fermă şi să aibă marginile bine definite. În caz de boală, lunula reacţionează imediat, modificându-şi culoarea şi reducându-şi dimensiunile, fenomen reversibil după însănătoşire.

Lunula unghiei degetului mic – este un indicator al sănătăţii inimii şi intestinului subţire. Cu vârsta, această lunulă este prima care dispare: în intestinul subţire încep să se acumuleze toxinele.

Foarte interesant și..  Beneficiile miraculoase ale MĂRARULUI! Iată ce conține această plantă pe care mulți dintre noi o ignorăm

Sursa: Stil Naturist

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.