Lunula este acea pată albă de forma unei semilune, situată la baza unghiei. Din cauza înaintării în vîrstă sau a unui stil de viaţă bazat pe excese alimentare, lunelele se reduc treptat până la dispariţie, începând cu degetul mic.
În medicina chineză, studierea atentă a mâinilor este o modalitate străveche de diagnosticare. Astfel, absenţa sau mărimea lunulei poate indica anumite afecţiuni patologice, de exemplu: lipsa lunulei de la toate degetele poate fi urmarea unei stări de oboseală; când aceste lunule sunt mari, poate fi vorba despre hipertensiune sau hipertiroidism.
De asemenea absenţa unei lunule vizibile poate semnala anemie sau malnutriţie, în timp ce paloarea sau nuanţa albăstrie a lunulei poate indica existenţa unui diabet. Daca lunula prezintă puncte roşiatice, este posibil ca persoana respectivă să sufere de o boală cardiovasculară.
Lipsa lunulei sau o lunulă de dimensiuni foarte mici poate indica şi probleme de digestie datorate unui metabolism lent.
Conform medicilor chinezi, o persoană sănătoasă trebuie să aibă şapte sau opt lunule vizibile. Dacă lunulele se întâlnesc doar la unghiile degetelor mari, este posibil să suferi de disfuncţii renale. O unghie normală trebuie să aibă o coloraţie rozalie, să fie arcuită, bine definita şi să aibă o consistenţă dură.
Lunula indică şi cât de energic eşti. Acest aspect se presupune a fi direct proporţional cu intensitatea albului lunulei. O lunulă sănătoasă trebuie să fie fermă şi să aibă marginile bine definite. În caz de boală, lunula reacţionează imediat, modificându-şi culoarea şi reducându-şi dimensiunile, fenomen reversibil după însănătoşire.
Lunula unghiei degetului mic – este un indicator al sănătăţii inimii şi intestinului subţire. Cu vârsta, această lunulă este prima care dispare: în intestinul subţire încep să se acumuleze toxinele.
Sursa: Stil Naturist
Eu la stânga am doar la degetul mare și la deșteaptă am la toate degetele