marți, decembrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Descoperirea unui mormânt roman de acum 2000 de ani în New York, naște tot felul de contradicții printre istorici

Descoperirea unei pietre funerare de origine romană în SUA, ce i-ar fi aparţinut lui Tiberius Claudius Saturninus, face furori în presa internaționala. Ce au căutat romanii în America, acum 2000 de ani? Aceasta este întrebarea care a încins discuţiile pe internet, relatează GadgetReport.ro

Piatra funerară a fost descoperită pe şantierul unei vile din Westchester County, New York.

Datată 54 AD, aceasta conţine o inscripţie în limba latină care afirmă că aparţine colectorului de taxe Tiberius Claudius Saturninus. Acesta ar fi trăit în vremea împăratului Claudiu.

Anunţul a făcut senzaţie pe internet, alimentând teoriile conform cărora legiunile romane ar fi reuşit să treacă Oceanul Atlantic şi să descopere America, cu sute de ani înainte de Cristofor Columb.

Investigaţiile istoricilor de la Metropolitan Museum of Art au lămurit însă rapid misterul prezenţei romanilor în New York.

ScienceAlert.com relatează că piatra funerară ar fi fost adusă în SUA de soţia milionarului Josiah Macy, unul dintre americanii care au făcut avere în anii 1800.

Partener de afaceri în industria petrolului al lui John Rockefeller, Macy avea o pasiune pentru artă şi istorie, iar castelul construit de el, cunoscut sub numele de Greystone Castle, era plin cu astfel de artefacte.

Foarte interesant și..  APĂ de STAFIDE. Nimeni nu v-a spus de acest TRATAMENT natural care face minuni în organismul uman

Piatra funerară romană ar fi fost adusă însă de soţia acestuia, în 1893, după moartea lui Macy, în urma unei vizite la Villa Borghese din Roma.

Jumătate de secol mai tîrziu, castelul a fost distrus de un incendiu, iar rămăşiţele acestuia au fost îngropate. Locul a rămas neatins până în prezent, când a început construcţia unei vile.

Piatra funerară a fost restaurată şi a fost expusă în galeria de artă greacă şi romană de la Metropolitan Museum of Art din New York.

Sursa: gadgetreport.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.