vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce au găsit medicii în plămânii celor care au murit după ce au fumat țigări electronice, în SUA

Mai multi oameni au murit in SUA din cauza folosirii tigarilor electronice, iar acum cercetatorii au descoperit cauza deceselor. Un compus al vitaminei E ar fi cauza principală a valului de decese în rândul fumătorilor de ţigări electronice din Statele Unite.

Cercetătorii au găsit o nouă dovadă. Mai exact, au găsit substanța în plămânii celor mai mulți dintre pacienții decedați. Cel puţin 54 de persoane care foloseau țigări electronice au murit anul acesta şi peste 2.500 s-au îmbolnăvit la plămâni.

Cei mai mulţi dintre ei fumaseră produse care conţineau ingredientul psihoactiv din marijuana. Acetatul de vitamina E este un ulei vâscos, puternic antioxidant, care se foloseşte ca aditiv în cartuşele cu cannabis.

Numărul deceselor legate de folosirea ţigărilor electronice în Statele Unite a ajuns la 18 în 15 state, au informat autorităţile americane, potrivit Agerpres.

Vârsta medie a pacienţilor care au murit este de 50 de ani, variind de la 27 la 71 de ani, a indicat Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) într-un comunicat pentru presă.

Au fost raportate cel puţin 1.080 de cazuri de leziuni pulmonare asociate cu folosirea ţigărilor electronice în 48 de state, cu 275 mai multe faţă de săptămâna trecută, a declarat agenţia.

Creşterea numărului de cazuri este „extrem de îngrijorătoare”, a subliniat directorul CDC Robert Redfield.

Din păcate, acesta poate fi vârful aisbergului când vine vorba despre ameninţarea crescândă pentru sănătate pe care acest focar o prezintă pentru publicul american, în special pentru tineri şi adulţi tineri, a continuat el.

Cauza leziunilor pulmonare este pe moment neclară, însă potrivit CDC, circa 78 % dintre pacienţii care ştiau ce substanţe au folosit înainte de a se îmbolnăvi au relatat că au folosit produse conţinând THC, ingredientul primar al marijuanei.

Foarte interesant și..  Testele de la Vatican arată că românii sunt cei mai apropiați genetic de îngeri

Nu a fost raportată nicio creştere similară a bolilor legate de folosirea ţigărilor electronice în Europa.

sursa digi24

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.