duminică, ianuarie 26, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce boli poţi să tratezi cu ridichea neagră. De ce i se mai spune si ,,magia neagra„

Ridichea neagra are atâtea puteri miraculoase, încât i se spune şi magia neagră. Bună de pus în salate, ridichea neagră are calităţi curative extraordinare în combaterea răcelii, dar şi a problemelor ficatului şi stomacului.

Detoxifiant şi diuretic. Ridichea neagră e un bun detoxifiant, fiind o sursă de vitamine A şi B, dar şi magneziu, calciu. O jumătate de pahar de suc în fiecare dimineaţă drenează rinichii, ajută la dizolvarea calculilor renali şi este indicat împotriva celulitei.

Răceală şi gripă. Recomandat atât pentru a trata tusea seacă, cât şi pe cea productivă, siropul de ridiche neagră este indicat şi copiilor. Se spală ridichea şi se scobeşte la cotorul unde au crescut frunzele. Se face un soi de cornet adânc, care se umple apoi pe jumătate cu miere. Se lasă ridichia câteva ore lângă o sursă de căldură şi se verifică, căci aceasta va lăsa sirop. Se ia câte 1 linguriţă la 2 ore.

Stimulează funcţionarea ficatului. Ridichea neagră detoxifică ficatul şi contribuie la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, reglează producţia şi fluxul bilei, totodată elimină excesul de bilirubină din sânge. Ridichea neagră conţine substanţe nutritive şi antioxidanţi (vitaminele B şi C, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, cupru, seleniu, zinc şi mangan) şi are proprietăţi antimicrobiene şi antibacteriene.

Tract gastrointestinal – consumata tot sub forma de suc, aceasta planta ajuta intregul tract gastrointestinal datorita continutului ridicat de fibre si apa care lubrifiaza intestinele, dar si a unei componente care imbunatateste peristaltismul ajutand avansarea alimentelor digerate in stomac; drept urmare ambele efecte mentionate asupra digestiei contribuie la randul lor la ameliorarea constipatiei si respectiv a sanatatii tranzitului intestinal. In cadrul unui studiu publicat in revista de Cercetare a Fitoterapiei in noiembrie 2002 care a studiat efectele ridichii negre asupra mucoasei colonului, stratul interior al intestinului, la soarecii hraniti cu o alimentatie ridicata in grasimi (care a condus la o alterare a mucoasei epiteliale, un numar redus de eritrocite si celule calciforme si inflamatie crescuta; eritrocitele sunt celule epiteliale ce absorb nutrimentele din tractul digestiv in timp ce celulele calciforme secreta mucus ce faciliteaza trecerea materiilor reziduale) s-a observat o crestere a numarului de celule calciforme, o imbunatatire in structura eritrocitelor si nicio inflamatie.

Foarte interesant și..  Metodă eficientă pentru a elimina substanțele chimice din fructe şi legume

Infectii respiratorii – Sucul de ridiche neagra (lasat la macerat peste noapte alaturi de miere sau zahar; dupa mese se ia cate o lingurita din suc, adaugandu-se constant zahar/miere pana se usuca leguma) este considerat benefic in timpul lunilor de iarna cand unele persoane sunt predispuse infectiilor respiratorii. In Asia a fost folosita pentru tratarea bronsitei si a tusei. Ajuta insa si la protejarea sistemului imunitar de afectiuni cum sunt durerea de gat si infectiile bacteriene si virale (raceli si gripa). In urma unui studiu s-a constatat ca sucul sau a conferit o protectie mai mare decat penicilina impotriva bacteriei E coli. Se pare ca ingredientele sale stimuleaza membranele mucoase si amelioreaza congestia.

Anemie şi constipaţie. Ridichea neagră stimulează pofta de mâncare, deci poate fi un bun aperitiv, în special pentru persoanele care suferă de anemie. Pentru că are un conţinut mare de apă, ridichea neagră uşurează tranzitul intestinal şi este un bun remediu pentru constipaţie.

Reglează tensiunea arterială. Datorită conţinutului de potasiu, ridichea neagră ajută la reglarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sanguină. Antioxidanţii conţinuţi de ridiche îţi scad nivelul colesterolului din sânge, scăzându-ţi riscul de a fi diagnosticat cu o boală cardiacă. Cercetătorii spun că antioxidanţii conţinuţi de ridiche au un rol important în prevenirea cancerului.

Sucul de ridiche neagră stimulează creşterea şi îngroşarea firelor capilare, regenerand parul scrie sfatulmedicului.ro, citat de click.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.