Connect with us

Medicina si sanatate

Ce efect au câteva cești de cafea pe zi pentru ficatul dumneavoastră?

Published

on

Cafeaua este o băutură consumată de mulți oameni. O putem considera extrem de dăunătoare sau super-folositoare. Cafeaua conţine mulţi antioxidanţi, care reduc riscul de dezvoltare a unor boli. Cofeina însă, este un stimulator care provoacă multor persoane tulburări de somn.

O ceaşcă obişnuită de cafea AMERICANO asigură unui consumator:
  • 11% din norma zilnică de vitamina B2 (riboflavină)
  • 6% din norma zilnică de vitamina B5 (acid pantotenic)
  • 2% din norma zilnică de vitamina B1 (tiamină)
  • 2% din norma zilnică de vitamina B3 (niacină)
  • 1% din norma zilnică de acid folic
  • 3% din norma zilnică de mangan
  • 3% din norma zilnică de potasiu
  • 2% din norma zilnică de magneziu
  • 1% din norma zilnică de fosfor
COFEINA STIMULEAZĂ METABOLISMUL ŞI FUNCŢIONAREA CREIERULUI

Studiile demonstrează că această substanţă stimulează funcţionarea creierului şi îmbunătăţeşte memoria pe termen scurt. Accelerează metabolismul cu 3-11% şi îmbunătăţeşte rezultatele antrenamentelor fizice cu 11-12%.

CAFEAUA REDUCE RISCUL DE ALZHEIMER, PARKINSON, DIABET TIP 2 și BOLI DE FICAT

Persoanele care beau regulat cafea au un risc mai redus cu 65% pentru dezvoltarea Alzheimer, cu 32-60% pentru dezvoltarea bolii Parkinson și cu 23-67% mai puţin expuşi la diabetul de tip 2.

Consumatorii de cafea se îmbolnăvesc cu 84% mai rar de boli de ficat, iar riscul de cancer de ficat este cu 40% mai mic.

CONSUMATORII DE CAFEA SUNT MAI PUŢIN EXPUŞI LA DEPRESIE ŞI SINUCIDERE

Un studiu realizat de Universitatea din Harvard arată că oamenii care preferă cafeaua au cu 20% mai puţine şanse de a cunoaşte această boală

CAFEAUA POATE PROVOCA ȘI EFECTE NEGATIVE: ANXIETATE, TULBURĂRI DE SOMN ȘI DEPENDENŢĂ

Oamenii care consumă prea multă cafea pot suferi de nervozitate, anxietate, ritm cardiac crescut şi tulburări de somn.

Cofeina este un narcotic. Organismul cere cantităţi tot mai mari de cafea pentru a obţine aceleaşi rezultate. În acelaşi timp abstinenţa de la cofeină poate provoca dureri de cap, oboseală şi iritabilitate, simptome care pot dura câteva zile.

Sursa:andreilaslau.ro

loading...
Loading...

Medicina si sanatate

Spune-mi ce grupa de sange ai ca sa-ti spun de ce boli vei suferi

Published

on

By

Chiar dacă nu se cunosc foarte multe detalii, există o legătură semnificativă între grupa de sânge și starea generală de sănătate.

Din păcate, nu putem controla ce grupă de sânge avem, dar ne ajută să știm pentru a avea în vedere posibilele slăbiciuni.

În funcţie de caracteristicile hematologice ale fiecărei grupe de sânge, sistemul imunitar va acţiona în mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor şi afecţiunile provocate de acestea.

De exemplu, un studiu realizat de oamenii de știință de la Harvard School of Public Health arată că cei care au grupele A, B sau AB prezintă un risc mai mare de boli coronariene, prin comparație cu cei cu grupa O.

De asemenea, aceleași grupe au un risc mai mare de formare de cheaguri de sânge periculoase.

Un alt studiu realizat de cei de la Universitatea din Vermont, care a implicat 30.000 de oameni, a arătat că cei cu grupa AB au un risc cu 82% mai mare de a avea probleme cu memoria, care pot provoca demență.

Dr. Cushman, cel care a condus studiu, a spus că partea bună e că aceste lucruri pot fi controlate, atât timp cât persoana în cauză nu fumează, mănâncă sănătos și rămâne în formă. Recomandat ar fi și să își păstreze creierul activ prin citit, puzzle-uri și interacțiune socială.

Mai multe cercetări au scos la iveală faptul că cei cu grupa de sânge A prezintă riscuri crescute de cancer la stomac, potrivit lui Gustaf Edgren, expert în epidemiologie la Institutul Karolinska din Suedia. Oamenii cu grupa O, pe de altă parte, sunt mai predispuși la ulcer peptic. Având în vedere că ambele afecțiuni sunt asociate cu bacteria h pylori, specialistul susține că probabil grupele de sânge ne fac mai susceptibili la anumite infecții bateriane.

sursa playtech.ro

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***