duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce faci dacă un viscol te surprinde în maşină? 10 sfaturi utile pentru şoferi

Suntem în plină iarnă şi este absolut normal să avem parte de cel puțin un episod mai sever, cu viscol. Pentru că de fiecare dată, în timpul viscolelor, numeroşi şoferi au fost surprinşi pe şoselele patriei, iată câteva sfaturi utile pentru a face față unor astfel de situații:

  1. Trageţi pe dreapta. Porniţi luminile de avarie şi agăţaţi o cârpă pe antena radio ori la geam.
  2. Rămâneţi în autoturism până ce forţele de salvare vin să vă salveze. Nu ieşiţi dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi. Atenţie, distanţele sunt distorsionate de zăpada viscolită. O clădire poate părea aproape, dar poate fi prea departe pentru a merge prin nămeţii mari de zăpadă.
  3. Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie. Acesta vă va proteja împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament.
  4. Mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea.
  5. Nu adormiţi. O persoană trebuie să fie trează, în orice moment, pentru a vedea forţele de salvare.
  6. Beţi lichide pentru evitarea deshidratării.
  7. Aveţi grijă să nu consumaţi bateria autoturismului. Bateria este necesară la menţinerea în funcţiune a luminilor, căldurii şi radioului.
  8. Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă observe.
  9. Dacă vă aflaţi într-o zonă deschisă, şi aveţi posibilitatea, scrieţi mare pe zăpadă „SOS” pentru a atrage atenţia piloţilor care survolează zona în căutarea dumneavoastră.
  10. Dacă viscolul a încetat, şi este absolut necesar, părăsiţi maşina şi continuaţi drumul pe jos.
Foarte interesant și..  Epoca petrolului se apropie de sfârșit. A fost creată mașina care merge cu "apă sărată". Cu automobilul Quant e-Sportlimousine, tehnologia combustibilului trece la un alt nivel

Sursa: infocons.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.