Boala ficatului gras non-alcoolic reprezintă una dintre cele mai prevalente cauze ale afecțiunilor hepatice, caracterizată prin acumularea excesivă de grăsime în celulele hepatice. Această afecțiune, cunoscută și sub numele de steatoză hepatică, afectează între 6% și 35% din populația globală.
Ficatul gras non-alcoolic provoacă leziuni la nivelul ficatului și împiedică funcționarea optimă a acestuia. Cu toate acestea, conform healthline.com, modificările stilului de viață pot preveni agravarea acestei afecțiuni.
Pentru persoanele supraponderale sau obeze, care sunt afectate de boala ficatului gras, primul pas esențial este pierderea graduală în greutate. Acest lucru se poate realiza prin adoptarea unei diete echilibrate, exerciții fizice regulate și o alimentație sănătoasă.
Ce include dieta pentru boala ficatului gras
- fructe și legume
- plante bogate în fibre, precum leguminoasele și cerealele integrale
- reducerea semnificativă a consumului de anumite alimente și băuturi, inclusiv cele bogate în zahăr adăugat, sare, carbohidrați rafinați și grăsimi saturate
- limitarea/excluderea alcoolului și a fumatului
Un…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net