Ce îți indică sughițul, tiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor si respirația șuierătoare despre organismul tău? - Infoalert.ro
Connect with us

INFO ȘTIRI

Ce îți indică sughițul, tiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor si respirația șuierătoare despre organismul tău?

Published

on

RECOMANDARE
Atenție șoferi! În cât timp iese alcoolul din sânge și alcoolemia ajunge la 0? Toate miturile au fost spulberate

Oamenii simt că părți din corpurile lor scot sunete ciudate. Printre efectele sonore se număra si sughițul, tiuitul urechilor, trosnirea articulațiilor si respirația șuierătoare. Puțini știu ce indică aceste semnale.

E bine să fim atenți la orice mesaj pe care corpul nostru ni-l trimite.

Sughitul este determinat de spasmele diafragmei – un mușchi subțire care separă cavitatea toracică de cea abdominală.

Se produce mai ales când stomacul este plin, dar poate fi declanșat si de:

 • Consumul de băuturi carbogazoase
 • Consumul excesiv de alcool
 • Mâncatul in exces sau alimente iuți
 • Stare de surescitare sau stres emoțional
 • Schimbări bruște de temperatura
 • Înghițirea de aer
 • Anxietate, stres sau stare de emoție puternica (surescitare)

Sughitul poate dura de la câteva minute la câteva ore, sau chiar zile.

Sughițul extrem poate fi un simptom al unor afecțiuni precum:

 • Probleme la nivelul sistemului nervos central, ca in cazul cancerului, a unor infecții, a unui accident vascular sau a unei accidentari.
 • Probleme cu anumite procese chimice in corp (de natura metabolica), cum ar fi o funcție renală slabă sau hiperventilatia.
 • Nervi iritați la nivelul capului, gatului si pieptului.
 • Probleme de sanatate mentala.

Cele mai bune remedii pentru sughit sunt tinerea respiratiei circa 10 -15 secunde, un pahar cu apă rece sau o linguriță de zahar. Ele măresc cantitatea de dioxid de carbon din sânge.

Trosnirea articulatiilor se datorează golurilor de aer din lichidul sinovial (din articulatii). El păstrează incheieturile lubrifiate si flexibile.

Cand articulatiile se desfac, in interiorul lichidului se formeaza un gol care se umple cu aer. Cand articulatiile isi reiau pozitia initiala, aerul este fortat sa iasa, dand nastere unui sunet similar cu o pocnitură.

Trosnirea ocazionala a articulatiilor nu dauneaza, dacă, însă, articulatiile scrasnesc in urma frecarii sau trosnirea lor este insotita de durere, e bine sa se consulte un medic sau naturopat.

Tiuitul urechilor sau tinitus este o condiție medicala care face ca persoana afectata sa audă in urechi țiuituri, bazaituri, șuieraturi sau alte sunete.
Ele pot fi cauzate de sunete puternice, o infecție, acumularea de ceara, leziuni interne sau tumori.

Afecțiunea e resimțită de consumatorii de alcool si țigări, dar mai poate fi favorizată de stres, băuturi carbogazoase sau de consumul unor alimente.
Daca simptomele persista sau devin supuratoare, trebuie consultat medicul.

Respirația șuierătoare este generată de acumularea de mucus in exces. Apare  la persoanele răcite sau care suferă de diverse alergii.

Cele mai bune remedii sunt inhalațiile si suflatul regulat al nasului pentru a elibera căile nazale.

Sunt și cazuri în care șuieratul poate fi datorat unor leziuni.

Sursa:deretinut.net

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Agricultura si economie

O afacere ce-ți asigură venituri mari! „Aurul rosu” se cultivă în Gorj și costă 14.000 de euro pe kilogram

Published

on

By

RECOMANDARE
VIDEO Şofer care butonează două telefoane în timp ce conduce un microbuz plin cu pasageri. Câţi oameni trebuie să mai moară ca să ne învăţăm minte

Aurul roşu este un ingredient gastronomic foarte scump. A fost aclimatizat și în România. Planta este şofranul, care a căpătat acest renume din cauza preţului. Se comercializează chiar şi cu 14.000 de euro kilogramul.

Originar din Orientul Mijlociu, şofranul creşte acum şi pe dealurile din Gorj. Spaniolul Guzman Aparitio a cumpărat 15 hectare de teren în comuna Bustunchin pe care le cultiva in mare parte cu sofran.

„În piaţa de desfacere, aici în Spania, de exemplu, se vinde cu 8.000 de euro kilogramul şi în Europa este în jur de 14.000 pe kilogram”, spune Guzman Aparitio, investitor spaniol.

Bucătarii îi dau dreptate. Şofranul este lux şi delicatesă. Spaniolii îl folosesc la paella, căreia îi dă culoarea galben-roşiatică specifică. Italienii îl adaugă în celebrele lor risotto-uri, iar indienii îl pun şi la dulciuri.

„Este într-adevăr mai scump decât caviarul, decât vita kobe şi decât aurul. Îl folosim foarte rar, îl folosim la mese speciale pentru că are o aromă delicată şi nu toată lumea ştie să aprecieze”, spune Claudia Turbatu, bucătar şef.

Sursa: deretinut.net

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***