Reumatismul, artrita și artroza sunt afecțiuni care provoacă dureri intense, sensibilitate și rigiditate la nivelul articulațiilor, dar și inflamații care pot fi ținute sub control printr-o dietă adecvată. Deși medicamentele analgezice și antiinflamatoare sunt esențiale în tratament, ceea ce pui în farfurie joacă un rol la fel de important în gestionarea simptomelor.
Ce să mănânci pentru a ameliora reumatismul
„Frigul, umezeala şi modificările de temperatură afectează mobilitatea articulaţiilor, creşte riscul inflamaţiilor şi intensifică durerile, care se vor resimţi în special la nivelul coloanei, şoldurilor şi genunchilor. Alimentaţia este unul dintre factorii care înrăutăţesc simptomele artritei şi este bine de ştiut de ce trebuie să se ferească suferinzii”, explică dr. Daniela Stan, medic de familie.
Printre semnele inflamației se numără roșeața, umflarea articulațiilor, senzația de căldură, rigiditatea și durerile articulare. Alte simptome pot include oboseala, febra, durerile de cap și scăderea apetitului. Inflamațiile cronice pot duce la pierderea mobilității articulațiilor și a funcției acestora.
Citește și : Singurul ulei care ar trebui folosit pentru cartofii prăjiți. Dragoș Pătraru a…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net