joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Priviti cât de organizați sunt acești lupi în nordul Canadei! Ce se întâmpla cu primii trei lupi?

Fotografia a fost preluata de pe site-ul theguardian.com, care a publicat descrierea făcuta de fotograful Chadden Hunter/BBC NHU, cel care a surprins momentul.

„Haita de lupi O haita masiva de lupi, 25 de exemplare, la vânătoare de bizoni la Cercul Arctic, in nordul Canadei. In plina iarna, in Parcul National Wood Buffalo temperaturile oscilează in jurul valorii de -40 de grade Celsius”.

Fotografia a devenit virala după ce un utilizator Facebook a explicat secretul din spatele fotografiei:

„Primii trei lupi sunt cei mai slabi si bolnavi. Ei imprima ritmul de mers intregii haite. Daca ar fi invers, ei ar ramane in urma si vor pieri. In caz de ambuscada, ei sunt primii sacrificati. Mergand in fata, acestia batatoresc poteca prin zapada, pentru a economisi puterile celor din urma lor. Sunt urmați de cinci lupi puternici care formează avangarda, iar in mijloc se afla averea haitei – 11 lupoaice.

Apoi, alti cinci lupi care formeaza ariergarda. Si ultimul, aproape izolate de haita, este conducatorul. El trebuie sa-si vada toata haita, pentru a o controla, dirija, coordona si a da comenzile necesare.„, informează pagina de Facebook Andrey Matveev, citată de Parcul Natural Vânători Neamţ.

Foarte interesant și..  Așa ceva vezi doar in filmele S.F. Orașul din Arabia Saudită, fără mașini și fără străzi. Poluare zero

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.