Deși unii consideră carnea de porc nesănătoasă din diverse motive, inclusiv religioase, culturale sau medicale, alții se bucură de produsele din porc, cum ar fi baconul.
Adevărul despre carnea de porc
Carnea de porc este o sursă excelentă de nutrienți esențiali pentru organism. Iată câteva dintre beneficiile sale:
Are proteine
O porție de 85 de grame de carne de porc gătită conține 23 de grame de proteine. Proteinele ajută la dezvoltarea mușchilor, potolesc foamea, susțin sistemul imunitar și oferă energie. Consumul zilnic recomandat de proteine variază între 140 și 200 de grame, în funcție de vârstă și activitate fizică.
„Proteina din alimente precum carnea poate fi asimilată foarte ușor de organism. Beneficiile includ construirea unor mușchi puternici, menținerea senzației de sațietate, susținerea sistemului imunitar, gestionarea greutății, prevenirea pierderii masei musculare și producerea de energie”, spune Kara Behlke-Ungerman, fost vicepreședinte al Consiliului Național al Cărnii de Porc, potrivit Eatingwell.
Este bogată în colină
Carnea de porc este o sursă importantă de colină,…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net