Roșiile sunt unele dintre cele mai consumate alimente vegetale din lume, însă puțină neatenție la acestea poate duce la probleme. Cu siguranță am obsevat toți punctele mici și negre de pe tomatele cumpărate. Posibil să le fi ignorat complet, însă nu este deloc cel mai bun lucru de făcut în cazul lor.
Citește și: Cum deosebim tipurile de roşii din piaţă, cum le alegem pe cele mai gustoase
Ce semnifică punctele negre de pe roșii
Ca să poți și tu să te ferești, află că punctele negre de pe roșii reprezintă mucegaiul care se dezvoltă pe tomatele alterate. Aceste microorganisme pot elibera în fruct compuși foarte toxici pentru organism. Consumul accidental al unei roșii alterate nu este o problemă majoră, însă dacă are loc în mod repetat, acest obicei poate duce la diferite boli din cauza acumulării substanțelor toxice.
Experții ne avertizează spunând că unele alimente mucegăite pot fi consumate în siguranță, dar sunt și altele care pot crește riscul de cancer.
„Există anumite mucegaiuri nobile. Mucegaiurile nobile sunt Penicillium Camemberti, Penicillium Roqueforti, Penicillinum specific salamurilor crude uscate. Teoretic sunt testate și nu generează compuși numiți micotoxine”, a explicat Alexandru Cîrîc,…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net