miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce știți despre misteriosul fruct kaki? Se vinde în aproape toate supermarket-urile din România. Îl veți mai consuma?

Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, cu gust inconfundabil. Supranumit „piersica japoneză”, Kaki se aseamănă ca formă tomatei, iar ca textură piersicii și pepenelui galben.

Este rodul unui copac înalt de circa 10 metri, numit Diospyros (în greaca antică „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”). Face parte din familia Ebenaceae. Fructul pomului are mărimea unei piersici medii și o culoare ale cărei nuanțe pornesc de la galben până la portocaliu închis. Coaja este tare și lucioasă, iar pulpa este astringentă când este verde, iar când este coaptă — dulce și moale.

Fructele Kaki conțin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc.

Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, are de două ori mai multe fibre decât merele și conține carbohidrați și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. De asemenea este bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten (care îi dă culoarea).

Sursa: onlinenews.ro

Foarte interesant și..  Raiul funcţionarilor! Concedii de MILIOANE DE EURO mascate în CURSURI DE PERFECŢIONARE. De la primari şi directori de şcoli şi până la contabili şi secretare, toţi se „perfecţionează” pe litoral şi la munte în lunile iulie şi august

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.