Kaki sau Persimmon este un fruct exotic, cu gust inconfundabil. Supranumit „piersica japoneză”, Kaki se aseamănă ca formă tomatei, iar ca textură piersicii și pepenelui galben.
Este rodul unui copac înalt de circa 10 metri, numit Diospyros (în greaca antică „fructul divin” sau „hrana lui Zeus”). Face parte din familia Ebenaceae. Fructul pomului are mărimea unei piersici medii și o culoare ale cărei nuanțe pornesc de la galben până la portocaliu închis. Coaja este tare și lucioasă, iar pulpa este astringentă când este verde, iar când este coaptă — dulce și moale.
Fructele Kaki conțin vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc.
Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, are de două ori mai multe fibre decât merele și conține carbohidrați și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. De asemenea este bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten (care îi dă culoarea).
Sursa: onlinenews.ro