miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ți s-a spus ca e semnul unui vaccin. Iată adevarul despre cicatricea pe care milioane de români o au pe braț

Privește cu atenție partea superioară a brațului. Ai putea să observi un semn despre care să nu ai habar de unde vine. Trebuie să știi că această cicatrice mică (sau mare după caz) şi rotundă de pe braţul stâng este cicatricea rămasă de la vaccinul antivariola.

Conform secretele.com, înainte de 1970, acest vaccin era unul comun. Se folosea virusul viu, cu scopul de a declanşa un răspuns imun, care să protejeze oamenii de virusul periculos de variolă, care cauza vărsatul de vânt.

După vaccinare, pielea din zona vaccinată se vindeca în câteva săptămâni. La final, rămânea o cicatrice mai mică sau mai mare, în funcţie de organism.

Pentru că vaccinul să fie făcut, un ac bifurcat era băgat în soluţia „vaccinia”, iar braţul persoanei în cauza era ciupit de mai multe ori. O cantitate mică de vaccin era pusă de fiecare dată când acul rupea pielea, şi se formau astfel băşici. Asta explică de ce cicatricile sunt atât de mari la unele persoane cu o piele mai sensibilă.

Imediat după vaccin, se face o mică umflătură chiar în zona cu pricina, care ţine 6-8 ore. Apoi, umflătură dispărea iar aspectul pielii revenea la normal.

După 6-8 săptămâni, apărea din nou o umflătură, care semăna cu o muşcătura de ţânţar.

Ea începea să crească şi formă un nodul care se spărgea şi elimina fluide, formând o „buba”. Această se vindecă în cele din urmă, rămânând o cicatrice pe care persoana în cauză o poartă întreagă viaţă.

Virusul variolă a dispărut complet la nivelul populației în anii 1980, când vaccinarea antivariola a fost complet oprită.

Citește mai multe pe secretele.com

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.