sâmbătă, februarie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Trufele, o delicatesă foarte scumpă, care se poate găsi și în țara noastră

Există un fel de mâncare, o delicatesă foarte scumpă, care se poate găsi și în țara noastră. Românii pot să câștige bani frumoși culegând trufe din păduri.

Trufele sunt ciuperci comestibile din familia Tuberaceae, genul Tuber. Se găsesc rar, de aceea sunt numite și „diamantele pământului”.

Se vând cu prețuri foarte mari, fiind considerate alimente de lux. Sunt căutate mai ales în bucătăria franțuzească.

Un kilogram de trufe negre se poate vinde cu 1.000 de euro direct de către cel care le-a găsit sau 4.000 de euro pe piața neagră. În Italia există chiar o bursă a trufelor, iar Franța se mândrește cu un muzeu al trufelor. Sunt organizate congrese, simpozioane, mese rotunde, cursuri si excursii pentru căutarea de trufe în sezonul optim de recoltare.

Cele mai multe specii de astfel de ciuperci cresc în păduri, lângă rădăcina arborilor. Sunt cunoscute cca. 500 de specii, dintre care, puține sunt valoroase. Culorile lor variază de la alb , maro, violet până la negru-albăstrui închisUnele dintre cele mai valoroase sunt trufele albe (tuber magnatum) Ele cresc in regiunea Piemont din Italia. In Romania, cele mai bune terenuri pentru trufele albe sunt cele din vecinătatea oraşului Alba Iulia.

Trufele se caută cu ajutorul câinilor special dresați. Au fost și perioade din trecut când la căutarea lor se foloseau porci. Ei mâncau o mare parte din marfa prețioasă. Astăzi se utilizează câini dresați care aduc întreaga cantitate de trufe culegătorului . Acesta le vinde restaurantelor de lux.

Citește mai mult pe:atlas-geografic.net

Foarte interesant și..  Lasă rușinea deoparte dacă ți-au intrat în casă! Scapă de purici într-o zi! Pune noaptea in cameră un bol plin cu următoarele ingrediente

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.