Acasă Divertisment Tu ce vezi? Psihologii afirmă că doar o minte de GENIU sesizează...

Tu ce vezi? Psihologii afirmă că doar o minte de GENIU sesizează că în imagine nu este o broască

0

O iluzie optică originală demonstrează, potrivit psihologilor, cum funcționează creierul omului.

Imaginea ce circulă intens în aceste zile pe rețelele de socializare a intrigat foarte multă lume. La prima vedere, cu toții vedem o broască.

In realitate însa, lucrurile stau cu totul altfel. De fapt, poza înfățișează un alt animal, iar acest test a fost extras din portofoliul psihologilor care verifică IQ-ul pacienţilor, scrie realitatea.net.

Animalul reprezentat aici este, de fapt, un cal. Pentru a fi mai greu de recunoscut, imaginea a fost poziționată oblic, dar, la verticală, poza cu calul devine clară.

Specialiştii susţin că persoanele mai creative sunt capabile să vadă cele două animale din desen mai repede decât cele care se fixează doar pe una dintre reprezentări și le este dificil să o vadă pe a doua.

Acest lucru indică că rapiditatea cu care interpretăm această reprezentare este un indiciu de cât de creativi suntem și de cum lumea înconjurătoare poare fi percepută de fiecare individ.

Persoanele cu o creativitate dezvoltată au un talent în a descoperi diverse laturi ale unui lucru, de a face conexiuni.

Foarte interesant și..  Mihai Eminescu – omul din spatele geniului: sindromul bipolar, mania, depresia şi vocea care cucerea

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentSecrete din culisele donării de organe! De ce trebuie anesteziat „mortul” în timpul procedurii de prelevare
Articolul următorNu vă îngrijorați dacă cel mic mănâncă chipsuri! Nutriționistul Mihaela Bilic explică de ce acestea nu reprezintă un pericol: „Ele sunt bogate în calorii, nicidecum otrăvitoare”