Includerea unor preparate pe bază de pește la masa de Crăciun nu doar că îți vor îndeplini cerințele dietetice, dar vor aduce și un gust proaspăt. În mijlocul atâtor opțiuni de pește și fructe de mare disponibile, este greu să alegi care sunt cele mai sănătoase și care pot fi consumate în siguranță.
Cel mai sănătos pește pentru masa de Crăciun
Peștele este un aliment extrem de sănătos, dar pentru a face alegerea potrivită, trebuie să iei în considerare anumite aspecte. Proteinele și acizii grași Omega-3 fac din pește un aliment benefic pentru sănătate, în special pentru creier.
Printre soiurile de pește cu un conținut scăzut de mercur se numără somonul, heringul, sardinele, codul, macroul mic, bibanul și păstrăvul.
Tonul
Tonul este disponibil oriunde și poate fi cumpărat atât proaspăt, cât și la conservă, fiind ușor de gătit în diverse moduri. Este bogat în proteine, acizi grași Omega-3, seleniu, și vitaminele A, D, C și B6. Este un pește cu un conținut caloric moderat (130 kcal per 100g), așa că nu va afecta semnificativ dieta.
Somonul
Somonul este extrem de bogat în vitaminele…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net