vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cel mai lung cuvânt din limba română! Nici nu poţi să îl pronunţi! Cuprinde 44 de litere şi este greu de spus la prima citire

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. El pune probleme chiar şi lingviştilor

V-ați întrebat vreodată care este cel mai lung cuvânt din limba romană? Dicţionarul Explicativ al Limbii Române va informează despre acel cuvânt care pune probleme chiar şi lingviştilor

Cel mai lung cuvânt din limba română este „Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconioză” (Pneumono-ultra-microscopic-silico-volcano-conioză) şi are 44 de litere.

Reprezintă forma lungă a cuvântului silicoză, care defineşte o boală profesională cronică a minerilor. Termenul s-a utilizat pentru prima dată în Anglia în Dicționarul Oxford al limbii engleze ca și un cuvânt fictiv, inventat în anul 1935 de către Everett M. Smith, președintele de atunci al Ligi Naționale de Puzzle.

Pe locul al doilea se află „Electroglotospectrografie” (25 de litere). Cuvântul a fost cel mai lung din limba română după apariţia Dicţionarului Explicativ al Limbii Române din 1998 şi defineşte o metodă de stabilire a compoziţiei armonice a semnalelor vorbirii prin analiza impulsurilor obţinute cu electroglotograful.

Sursa: a1.ro

Foarte interesant și..  De ce e Mona Lisa cea mai cunoscută pictură din lume?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.