joi, aprilie 18, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cel mai periculos copac de pe Glob. Dacă aveți ocazia să-l vedeți în natură, nu vă apropiați niciodată de el!

Nu trebuie să vă atingeți de acest copac și nici nu vă adăpostiți de ploaie sub el, deoarece este toxic. Seva care i se scurge provoacă arsuri. Chiar și  fructele, care seamănă cu niște mere sunt foarte periculoase și nu trebuie mâncate. Provoacă arsuri ale buzelor și gâtului.

Se mai numește „copacul morții” și este unul dintre cei mai toxici arbori de pe Pământ. Creste în regiunile ecuatoriale din America  și este un copac extrem de periculos, ale cărui fructe sunt supranumite „merișoarele morții”.

Copacul măsoară între 5 și 25 de metri, are scoarța de culoare cenușie, iar fructele seamănă cu niște mere mici verzi. Un lapte alb se scurge atunci când îi rupi o frunză. E o sevă „veninoasă”, care  provocă arsuri.

Toate părțile plantei sunt extrem de corozive: seva, florile, fructele și chiar pulberea de lemn care rezultă din tăierea trunchiului.

Pentru amerindieni a reprezentat scut vegetal, fiind plantat de-a lungul coastelor, pentru a le proteja de invaziile dușmanilor. Numele său științific este Hippomane mancinella, iar originea o are în America tropicală.

În anul 2000, un radiolog britanic a făcut un experiment deloc plăcut. „Am mușcat din acest fruct și am descoperit că este bun, dulce”, declara Nicola Strickland în revista de știință British Medical Journal.

În câteva minute, bărbatul a simțit în gât un gust iute, care s-a transformat treptat în arsură, apoi în senzație de sufocare. Simptomele s-au agravat în următoarele ore, până când cercetătorul nu a mai putut înghiți hrană solidă din cauza „durerii atroce și a unui sentiment de obstrucție a faringelui”, după cum a povestit el.

Sursa: independent.md

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.