marți, septembrie 26, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cel mai sănătos aliment al secolului. De cinci secole calitățile acestei plante au fost date uitării

Acest aliment are de 8 ori mai mulți acizi grași, Omega 3, decât somonul. Conchistadorii spanioli au numit planta Salvia hispanica, dar timp de cinci secole calitățile acesteia au fost date uitării.

În prezent, s-a constatat că semințele de Chia conțin o multitudine de substanțe nutritive vitale: de 5 ori mai mult calciu decât laptele integral, de 13 ori mai mult magneziu decât broccoli, de 3 ori mai mulți antioxidanți decât afinele, mai multe fibre decât semințele de in, mult mai multe proteine decât soia

Calitățile semințelor erau cunoscute de aztecii din Podișul Mexic.  Astăzi culturile de Chia ocupă suprafețe întinse in bazinul Amazonului și in Peru. Semințele de Chia, consumate in fiecare dimineață, in iaurt sau in cereale sunt benefice pentru organism.

Ele oferă energie pentru toată ziua și îmbunătățesc tranzitul intestinal.

Pe termen lung semințele de chia ne ajuta in rezolvarea problemelor cu inima, arterele, tensiunea arteriala, colesterolul, articulații si nu numai. Având un gust neutru, semințele de Chia pot fi puse in orice rețetă ( fulgi de ovăz cu lapte, macaroane cu brânză, deserturi, etc).

Sursa: bzt.ro

Foarte interesant și..  Doamne ferește! Cum a putut acest moș nenorocit să tranșeze și apoi sa ardă trupul unei ființe nevinovate?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.