Acasă Agricultura si economie Cele mai căutate meserii din România la ora actuală. Firmele angajează imediat!

Cele mai căutate meserii din România la ora actuală. Firmele angajează imediat!

0

Forţa de muncă activă din România a scăzut drastic după plecarea a 3 milioane de persoane care au ales să muncească în alte ţări. Piaţa autohtonă a muncii se confruntă  cu un deficit sever de forţă de muncă. Cel mai mare deficit este concentrat în vestul României.

„Avem deficit de muncitori în toată industria producătoare – auto, electronică, telecom, dar şi IT – practic peste tot. În acelaşi timp, nivelul salarial este reglat de piaţă. Din păcate, există zone cu cerere mare de lucrători dar cu salarii care încep de la minimul pe economie, ceea ce înseamnă că recrutarea este anevoioasă, iar retenţia – dificilă. Muncitorii necalificaţi sunt cel mai greu de găsit din punctul de vedere al numărului de lucrători solicitaţi deşi se intră foarte uşor pe această piaţă“, mai spune Florin Godean de la Adecco, potrivit businessmagazin.ro.

Potrivit datelor centralizate de Lugera, poziţiile pentru care se caută cel mai mult candidaţi în prezent sunt cele de meseriaşi calificaţi (sudori, mecanici auto, operatori maşinişti, stivuitorişti), muncitori necalificaţi, ingineri în producţie, specialişti IT, reprezentanţi vânzări şi personal în sectorul financiar-contabil.

„Pentru sudori, în funcţie de tipul de sudură executat, salariile nete pot porni de la 1.500 de lei şi pot ajunge până la 4.000 de lei. În cazul operatorilor maşinişti CNC, salariile sunt cuprinse între 1800 şi 2.300 de lei net, diferenţele fiind date de tehnologiile pe care sunt specializaţi şi de nivelul de experienţă cerut de angajator. (…) În cazul specialiştilor în IT – developers -, în funcţie de tehnologii un junior poate câştiga între 3.000 şi 6.000 de lei, iar un senior între 8.000 şi 15.000 lei/ lună“, mai spune Cristina Săvuică de la Lugera.

Foarte interesant și..  De ce se numește moneda românească „Leu”?

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentFără precedent în România! Comuna cu 3.200 de locuitori în care o casă se vinde cu cel puţin 30.000 de euro
Articolul următorInformații prețioase. Învață cum să descifrezi fără medic un buletin de analize medicale