Connect with us

INFO ȘTIRI

Cele mai eficiente metode pentru a scădea febra copilului, fără a apela la medicamente

Published

on

Febra copilului reprezintă întotdeauna, pentru părinţi, o problemă importantă şi, în acelaşi timp, un factor de stres.

Febra se defineşte ca o creştere a temperaturii interne peste valoarea nomală a organismului (de obicei, 37°C) (temperatură rectală mai mare decât 38°C, temperatura orală mai mare de 37,5°C, temperatură axilară peste 37,2°C, iar cea auriculară peste 37,2°C ).

În general febra arată existenţa unui proces anormal în corp. Efortul fizic, temperatura ridicată a mediului ambiant şi vaccinările obişnuite ale copiilor pot duce de asemenea la creşterea temperaturii corpului. Febra nu este o boală, ci, mai degrabă, este un simptom sau un indicator al unei tulburări apărute în organism. Febra nu poate indica ce afecţiune o produce. Ea poate apărea în cursul unei infecţii bacteriene sau virale, ca reacţie la o alergie la alimente sau medicamente sau poate apărea ca o supraîncălzire în cazul expunerii la soare sau prin joacă. Febra ajută organismul să distrugă microbii care produc infecţii.

De asemenea stimulează răspunsul inflamator care produce mai multe substanţe în zona infectată pentru a o proteja, a preveni răspândirea infecţiei şi pentru a începe procesul de vindecare. În cazul în care febra se înrăutățește, iar copilul dumneavoastră arde și se simte inconfortabil, atunci puteți aplica aceste metode simple care pot ajuta copilul să se simtă mai bine. Este extrem de important, însă, să ştiţi că, în cazul în care copilul dumneavoastră are febră mare, care persistă mai mult timp, atunci trebuie să mergeţi cu el la un medic pediatru.

Metode naturale care pot fi aplicate acasă pentru a reduce febra copilului în câteva minute:

Cartof ras

Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mică. Se pun în şosetele copilului.

Rachiu și apă

Se amestecă o ceaşcă de rachiu cu aceeaşi cantitate de apă într-un castron. Înmuiaţi tifon în acest amestec, stoarceţi puţin pentru a elimina excesul de lichid, înfăşuraţi picioarele copilului, apoi trageţi şosetele peste „bandaj”. Se poate folosi, în loc de alcool, oţet alimentar, care este la fel de eficient.

Compresă rece pe frunte

Acesta este, de asemenea, un remediu eficient pentru scăderea febrei. Puneţi un prosop sau o bucată de pânză rece, umedă, pe fruntea copilului. Cel mai indicat este să faceţi acest lucru în timp ce copilul doarme. Se pot pune comprese reci şi pe alte zone unde circulaţia sângelui este superficială, de exemplu la încheieturi şi în regiunea inghinală.

Baie călduţă

Se face o baie călduţă; copilul nu trebuie să tremure din cauza temperaturii prea scăzute a apei deoarece acest lucru poate duce la creşterea temperaturii. Această metodă este deosebit de utilă deoarece apa se evaporă din piele, corpul se va răci, iar temperatura va scădea.

Lichide și alimente reci

Se dau copilului produse alimentare și băuturi reci pentru a face ca temperatura corpului să scadă din interior spre exterior. De asemenea, este extrem de important să se menţină corpul hidratat.

Ventilator

Se poate utiliza un ventilator la viteză redusă şi reglat astfel încât să circule aerul din jurul copilului. Nu se lasă ventilatorul să „sufle” direct spre copil.

Haine subţiri

Copilul trebuie îmbrăcat subţire, astfel încât să poată pierde mai uşor căldura prin piele. Dacă are frisoane, poate fi acoperit cu o pătură numai până când îi va fi din nou cald.

Loc răcoros

RECOMANDARE
Ne-ar fi putut ajuta in lupta cu gripa? Din ce cauză a dispărut vaccinul Polidin

Copilul trebuie ţinut într-un loc răcoros. În cazul în care merge afară, trebuie să stea tot timpul la umbră.

Notă: Trebuie să mergeţi urgent la doctor:

în cazul copilului cu vârste sub 1 an, imediat ce depistaţi febra peste 38°C (sub 3 luni) sau 39°C (3-12 luni); în cazul copilului sub 2 ani, atunci când febra durează mai mult de 24-48 de ore; în cazul copilului mai mare de doi ani, atunci când febra durează de mai mult de 48-72 de ore; dacă temperatura trece de 40°C; dacă prezintă şi alte simptome (spre exemplu: tuse, durere de urechi, usturime în gât, înţepenirea gâtului) ce ar putea indica o boală ce trebuie tratată; dacă suferă de o problemă de sănătate gravă precum afecţiunile de inimă, anemie cu celule falciforme, diabet, probleme ale sistemului imunitar; dacă a fost vaccinat recent; dacă îi apar pe piele iritaţii sau vânătăi; dacă are probleme de urinare.

loading...
Loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

sursa digi24

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***