Connect with us

INFO ȘTIRI

Cele mai eficiente metode pentru a scădea febra copilului, fără a apela la medicamente

Published

on

Febra copilului reprezintă întotdeauna, pentru părinţi, o problemă importantă şi, în acelaşi timp, un factor de stres.

Febra se defineşte ca o creştere a temperaturii interne peste valoarea nomală a organismului (de obicei, 37°C) (temperatură rectală mai mare decât 38°C, temperatura orală mai mare de 37,5°C, temperatură axilară peste 37,2°C, iar cea auriculară peste 37,2°C ).

În general febra arată existenţa unui proces anormal în corp. Efortul fizic, temperatura ridicată a mediului ambiant şi vaccinările obişnuite ale copiilor pot duce de asemenea la creşterea temperaturii corpului. Febra nu este o boală, ci, mai degrabă, este un simptom sau un indicator al unei tulburări apărute în organism. Febra nu poate indica ce afecţiune o produce. Ea poate apărea în cursul unei infecţii bacteriene sau virale, ca reacţie la o alergie la alimente sau medicamente sau poate apărea ca o supraîncălzire în cazul expunerii la soare sau prin joacă. Febra ajută organismul să distrugă microbii care produc infecţii.

De asemenea stimulează răspunsul inflamator care produce mai multe substanţe în zona infectată pentru a o proteja, a preveni răspândirea infecţiei şi pentru a începe procesul de vindecare. În cazul în care febra se înrăutățește, iar copilul dumneavoastră arde și se simte inconfortabil, atunci puteți aplica aceste metode simple care pot ajuta copilul să se simtă mai bine. Este extrem de important, însă, să ştiţi că, în cazul în care copilul dumneavoastră are febră mare, care persistă mai mult timp, atunci trebuie să mergeţi cu el la un medic pediatru.

Metode naturale care pot fi aplicate acasă pentru a reduce febra copilului în câteva minute:

Cartof ras

Cartofii se spală, se curăţă de coajă şi se rad pe răzătoarea mică. Se pun în şosetele copilului.

Rachiu și apă

Se amestecă o ceaşcă de rachiu cu aceeaşi cantitate de apă într-un castron. Înmuiaţi tifon în acest amestec, stoarceţi puţin pentru a elimina excesul de lichid, înfăşuraţi picioarele copilului, apoi trageţi şosetele peste „bandaj”. Se poate folosi, în loc de alcool, oţet alimentar, care este la fel de eficient.

Compresă rece pe frunte

Acesta este, de asemenea, un remediu eficient pentru scăderea febrei. Puneţi un prosop sau o bucată de pânză rece, umedă, pe fruntea copilului. Cel mai indicat este să faceţi acest lucru în timp ce copilul doarme. Se pot pune comprese reci şi pe alte zone unde circulaţia sângelui este superficială, de exemplu la încheieturi şi în regiunea inghinală.

Baie călduţă

Se face o baie călduţă; copilul nu trebuie să tremure din cauza temperaturii prea scăzute a apei deoarece acest lucru poate duce la creşterea temperaturii. Această metodă este deosebit de utilă deoarece apa se evaporă din piele, corpul se va răci, iar temperatura va scădea.

Lichide și alimente reci

Se dau copilului produse alimentare și băuturi reci pentru a face ca temperatura corpului să scadă din interior spre exterior. De asemenea, este extrem de important să se menţină corpul hidratat.

Ventilator

Se poate utiliza un ventilator la viteză redusă şi reglat astfel încât să circule aerul din jurul copilului. Nu se lasă ventilatorul să „sufle” direct spre copil.

Haine subţiri

Copilul trebuie îmbrăcat subţire, astfel încât să poată pierde mai uşor căldura prin piele. Dacă are frisoane, poate fi acoperit cu o pătură numai până când îi va fi din nou cald.

Loc răcoros

RECOMANDARE
Cum se explică experiențele la limita morții? Teoriile științifice care lămuresc misterul

Copilul trebuie ţinut într-un loc răcoros. În cazul în care merge afară, trebuie să stea tot timpul la umbră.

Notă: Trebuie să mergeţi urgent la doctor:

în cazul copilului cu vârste sub 1 an, imediat ce depistaţi febra peste 38°C (sub 3 luni) sau 39°C (3-12 luni); în cazul copilului sub 2 ani, atunci când febra durează mai mult de 24-48 de ore; în cazul copilului mai mare de doi ani, atunci când febra durează de mai mult de 48-72 de ore; dacă temperatura trece de 40°C; dacă prezintă şi alte simptome (spre exemplu: tuse, durere de urechi, usturime în gât, înţepenirea gâtului) ce ar putea indica o boală ce trebuie tratată; dacă suferă de o problemă de sănătate gravă precum afecţiunile de inimă, anemie cu celule falciforme, diabet, probleme ale sistemului imunitar; dacă a fost vaccinat recent; dacă îi apar pe piele iritaţii sau vânătăi; dacă are probleme de urinare.

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Acest bugetar are o leafă mai mare decât a preşedintelui României, deşi este de opt luni în arest la domiciliu pentru corupţie

Published

on

By

Luigi Marius Ciubrei, fostul director al APDM Galaţi, a fost reţinut în aprilie 2018 pentru luare de mită. Ulterior, el a primit arest la domiciliu – postură în care se află şi în prezent – însă şi dreptul de a merge la muncă, pe postul de director. El a demisionat din funcţie, după o vreme, însă a fost pus consilier managerial al noului director. Leafa lui Ciubrei este de 27.000 de lei pe lună (brut). 

Situaţie care frizează absurdul la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) cu sediul la Galaţi. Având ca unic acţionar statul român, prin Ministerul Transporturilor, compania amintită plăteşte unui fost director, aflat în arest la domiciliu după ce a fost prins luând şpagă, o leafă mai mare decât cea a Preşedintelui României. După ce, în aprilie 2018, Luigi Marius Ciubrei (pe atunci director general al APDM) a fost reţinut de procurorii DNA Galaţi şi propus spre arestare preventivă, judecătorii au decis să îi dea acestuia doar arest domiciliar, situaţie care este menţinută şi în prezent.

Având în vedere situaţia, Consiliul de Administraţie al APDM Galaţi (controlat de Ministerul Transporturilor) a decis să suspende temporar contractului de management al directorului general, delegând atribuţiile către directorul adjunct. De altfel, în perioada 17 aprilie-11 iulie 2018 (aproape trei luni) Ciubrei nu s-a mai prezentat la lucru din cauza interdicţiei de părăsi domiciliul. Deşi soluţia pare una corectă, trebuie spus totuşi că, potrivit legii, contractele de management trebuie anulate automat, unilateral, în situaţia de forţă majoră expresă „imposibilitatea exercitării atribuţiilor contractuale”, lucru cât se poate de evident, atâta vreme cât managerul era arestat în propria casă după ce fusese prins în flagrant de DNA luând mită pentru a face o serie de angajări preferenţiale.

Efectele acestei situaţii ciudate aveau să se vadă în 11 iulie 2018, atunci când judecătorii de la Tribunalul Galaţi au decis să-i permită lui Ciubrei să meargă la lucru (menţinând în rest arestul domiciliar), astfel încât acesta şi-a reluat practic atribuţiile de director general al APDM Galaţi. Conjunctura absurdă (măsura arestului domiciar stabilită de magistraţi impunea şi „interdicţia de a exercita atribuţiile de serviciu care au dus la comiterea infracţiunii”) a fost perpetuată până în septembrie 2018 (deci alte două luni, răstimp în care celor de la Ministerul Transporturilor nu li s-a părut nimic anormal), când acesta a decis să demisioneze. Altfel, probabil că era şi acum director general.

Luigi Marius Ciubrei nu a rămas însă pe drumuri după demisie. A fost trecut, imediat, pe funcţia de „consilier managerial şi pentru gestionarea fondurilor europene”, situaţie în care este mâna dreaptă a noului director general George Botea (numit interimar) şi primeşte aceeaşi leafă – de 27.000 de lei pe lună  – ca în perioada în care era director. Trebuie spus şi că ghidurile europene de conduită şi de integritate impun autorităţilor române să nu delege atribuţiuni legate de gestionarea fondurilor europene către persoane care au probleme cu Justiţia. Situaţia a fost sesizată în septembrie Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, care a făcut o verificare a modului cum s-a derulat întreaga afacere. Deocamdată, singura concluzie a anchetei interne a fost că Luigi Marius Ciubrei îşi merită leafa mai mare decât a Preşedintelui României, pe principiul prezumpţiei de nevinovăţie, chiar dacă este arestat la domiciliu de aproape opt luni. Comparativ, Klaus Iohannis a primit luna trecută un salariu brut de 22.800 lei.

RECOMANDARE
Boala secreta de care suferea marele Gheorghe Dinica. Dupa moartea actorului, s-a aflat despre ce era vorba

Citeste mai mult: adev.ro/pjir6x

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***