În perioada Crăciunului, românii se lasă adesea purtați de tentațiile culinare și nu mai țin cont de cumpătare, consumând preparatele preferate fără a ști ce efecte pot avea asupra organismului. Este important ca toate tipurile de alimente să fie consumate cu moderație pentru a preveni eventualele probleme de sănătate. Iată care sunt cele mai periculoase combinații de alimente de pe masa de Crăciun.
Combinații de alimente periculoase
Slănina și untura
Aceste alimente, care au un conținut ridicat de grăsimi, sunt de obicei și extrem de sărate. Evită să consumi aceste grăsimi concentrate, care pot dăuna sistemului circulator, ficatului și pancreasului. Nu e vorba să nu te răsfeți deloc, însă încearcă să te limitezi la cantități mici pentru a nu-ți afecta sănătatea și silueta, fiind bombe calorice!
Citește și Cele mai proaste tipuri de lapte din supermarketurile din România. Ce să nu mai cumperi chiar de azi
Preparatele prăjite în ulei sau untură
Mâncărurile tradiționale de Crăciun includ friptură de porc, cârnați, tobă, salată de boeuf, sarmale și alte preparate care sunt adesea gătite în untură sau ulei. Dacă aceste uleiuri sunt refolosite, pot apărea substanțe cancerigene ce pătrund în…
Citește continuarea pe RomaniaTV.net