vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cercetător american: Moartea nu există, este doar o iluzei a conștiinței

Un renumit om de știință și autor din Statele Unite a scris o carte în care vorbește despre cele mai mari mistere ale lumii, printre care și moartea.

Robert Lanza spune, în volumul său, că este de părere că moartea oamenilor nu există, ci este doar o iluzie a conștiinței, transmite India Times.

Acesta afirmă că există un fenomen denumit biocentrism, care subliniază faptul că nu universul a creat oamenii, ci de fapt noi suntem cei care au dat naștere acestuia. Pentru el, biocentrismul arată că spațiul și timpul sunt doar niște instrumente, pe care mintea le folosește pentru a lega informații împreună, într-o experiență cuprinzătoare.

Lanza compară moartea cu un serial TV care se termină. ”Puteți experimenta diferite povești, diferite personaje și, desigur, diferite finaluri din vasta bibliotecă pe care universul o deține și la sfârșitul acestora, sunteți tot voi”, susține doctorul american.

El crede că atunci când vine vorba despre misterele universului și ale vieții umane, cel mai mare mister despre care mulți sunt curioși, este moartea, care ar putea fi de fapt o ușă către un număr nesfârșit de universuri.

Citește și

 

Lanza este adeptul teoriei existenței a mai multor lumi și afirmă că moartea nu există în aceste scenarii, deoarece aceste posibilități au loc în același timp și singurul motiv pentru care ne simțim ”vii” este datorită energiei care funcționează în creier.

În prezent, Lanza este șef științific al Institutului Astellas pentru Medicină Regenerativă.

Lanza este beneficiarul a numeroase premii, fiind inclus în 2014 pe lista TIME a „100 Most Influential People in the World”.

Articolul complet îl puteti citi AICI

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.