joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cercetătorii au conectat un creier uman la Internet. Ce intenționează să facă prin PROIECTUL „BRAINTERNET”?

O echipă de cercetători de la Universitatea Wits din Johannesburg, Africa de Sud, a realizat un experiment ieșit din comun. Oamenii de știință au găsit o modalitate de a conecta creierul uman la internet în timp real. Proiectul numit „Brainternet” transformă creierul într-un nod virtual al Internetului de pe World Wide Web”

Proiectul funcționează prin recepționarea semnalelor EEG ale undelor cerebrale colectate de un dispozitiv conectat la capul utilizatorului. Semnalele sunt transmise către un calculator  care tratează datele într-o interfață de programare a aplicațiilor și afișează datele pe un site web unde oricine poate vedea activitatea.

Adam Pantanowitz, lector la Școala de Inginerie Electrică și Informatică Wits și supervizorul proiectului, a declarat: „Brainternet reprezintă o nouă frontieră încadrul sistemelor de interfață creier-calculator. Acesta încearcă să simplifice înțelegerea propriului creier dar și a creierului altora. Brainternet face acest lucru prin monitorizarea continuă a activității creierului.”

Datele colectate de la acest proiect ar putea duce la o mai bună înțelegere a modului în care funcționează mintea noastră și la modul în care putem profita de aceste cunoștințe pentru a mări puterea și capacitatea creierului nostru.

Foarte interesant și..  E hrană pentru porci, însă mulți nu știu că ajută la memorie și stopează creșterea tumorilor. Știrul o banală buruiană face minuni pentru sănătate

Sursa:cunoastelumea.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.