S-a dovedit. Cercetătorii ruși confirmă miracolul Luminii Sfinte de PAŞTE de la Ierusalim - Infoalert.ro
Connect with us

INEDIT news

S-a dovedit. Cercetătorii ruși confirmă miracolul Luminii Sfinte de PAŞTE de la Ierusalim

Published

on

RECOMANDARE
De ce se numește moneda românească „Leu”?

Lumina de la Ierusalim este considerată de fizicieni ruși o adevărată minune. Un rus, cercetător în domeniul fizicii a dat publicității primele masuratori efectuate asupra descărcărilor electrice pe timpul coborîrii Sfîntului Foc.

Acestea ș-au realizat în Duminica Mare din 2008, în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim. Rezultatele au fost comunicate la Moscova, în cadrul simpozionului „Creştinism şi ştiinţa”.

Conducătorul institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, Andrey Volkov, a vorbit despre propria încercare de a măsura undele lungi de joasă frecvenţă ale semnalelor radio, în Biserica din Ierusalim, atunci cînd se coboară Lumina Sfîntă a Invierii (Lumina de Paşti).

A utilizat echipamente speciale timp de 6 ore si 30 de minute, cît s-a aşteptat Focul Sfînt.

El afirmă că este un „miracol absolut” diferenţa dintre parametrii înregistraţi în ziua anterioară coborîrii Luminii Sfinte şi cei din ziua respectivă.Lumina de la Ierusalim

Este de părere că fisura din coloana aflată la intrarea în Biserică se datorează unei descărcări electrice. Aceeași opinie o are și Evgehnii Morozov, expert în fizica dezintegrării.

El mai spune că  „măsurătorile făcute doar o singură dată, nu pot fi destul de evidente strict din punct de vedere ştiinţific …Cu toate acestea, daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întîmplă ceva sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti”, a zis el.

Vice-Preşedintele Comisiei care studiază evenimentele miraculoase din viaţa Bisericii, de pe lîngă Patriarhia de la Moscova, lector la Universitatea Ortodoxă Sfîntul Ioan Rusul, Alexandru Moscovschii i-a  zis lui Volkov „că a realizat o activitate de cercetare ştiinţifică, pentru întîia dată în istorie, la modul serios, demnă de încredere şi responsabilă, la adresa Sfintei Lumini”.

Lumina Sfîntă de la Ierusalim apare la Mormîntul Domnului, de multe secole, cu puţin timp înainte de Paştele Ortodox.

Creştinii răsăriteni sunt convinşi că miracolul Sfintei Lumini, a Învierii, dovedeşte adevarata credinţă ortodoxă, întrucît la fiecare sărbătoare a Paştelui, Sfînta Lumină apare la Mormîntul Domnului.

Credincioşii cred în coborîrea  focului divin şi dezaprobă orice opinie ateistă.

Sursa:.ganduridinierusalim.com

loading...
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Je

    Ian 9, 2017 at 3:28 pm

    Titlu: „Cercetătorii ruși confirmă miracolul”
    Afirmatia omului de stiinta: „…daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întîmplă ceva sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti”
    Adevarat minune! Sa confirmi ceva ce nu sti.

Lasă un răspuns

INEDIT news

Românii care-şi construiesc sau renovează casa pot primi 40.000 de lei de la stat

Published

on

By

RECOMANDARE
Nu sunt doar o sursă de miere. Dacă dispar albinele, rasa umană este amenințata cu extincția

Cetățenii români care îşi construiesc sau renovează casa folosind materiale ecologice pot primi până la 40.000 de lei, conform programelor Casa Verde Clasic şi Casa Verde Plus lansate marţi în dezbatere publică de Ministerul Mediului, redlateză Mediafax.

Prima componentă, Casa Verde Clasic, prevede ca Ministerul Mediului să asigure finanţare pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energii regenerabile.

,,Prin acest program, românii pot face trecerea sau completarea sistemelor de încălzire pe care le au acasă cu cele care utilizează energie regenerabilă, respectiv panouri solare sau pompe de căldură. Pentru panouri solare, populaţia primeşte o finanţare de 6.000 de lei, este suficientă pentru achiziţia unui sistem care să asigure apa caldă menajeră într-o casă standard.

Am alocat pentru populaţie 50% din bugetul total al programului, (…) care însumează 138 de milioane de lei. Această sumă va fi distribuită unitar, în toate judeţele ţării, iar populaţia va depune şi va semna contractul de finanţare la Agenţia de Protecţie a Mediului din judeţul respectiv”, a spus ministrul Mediului.

Cei care îşi vor monta pompe de căldură pot deconta, potrivit propunerii Ministerului, până la 8.000 de lei, ceea ce reprezintă circa 70-80% din costul de cumpărare şi instalare, afirmă reprezentanţii Ministerului Mediului.

Programul urmărește finanţare şi pentru administraţiile locale care vor investi în panouri fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de căldură, sau sisteme care utilizează biogazul pentru a produce energie electrică.

În acest mod, localităţile cu peste 100.000 de locuitori ar putea accesa până la patru milioane de lei, cele care au între 50.000 şi 100.000 locuitori pot beneficia de maximum trei milioane de lei, aşezările cu o populaţie cuprinsă între 20.000 şi 50.000 de persoane pot primi cel mult două milioane de lei, iar localităţile care au între 2.000 şi 20.000 de oameni ar putea primi cel mult un milion de lei.

Şi administraţiile locale ale comunelor sau satelor, care au mai puţin de 3.000 de persoane, vor putea accesa până la 500.000 de lei, pentru a monta panouri fotovoltaice sau pompe de căldură.

Prin programul Casa Verde Plus, Ministerul Mediului vrea să acorde finanţare românilor care îşi construiesc sau renovează locuinţele folosind termosisteme din materiale ecologice, sisteme de acoperişuri verzi, sisteme de monitorizare şi eficientizare a consumului de energie, apă, gaz, precum şi sisteme eficiente de iluminat pe bază de led, cu un consum redus de energie şi durată de viaţă superioară.

Persoanele fizice pot avea o finanțare de până la 40.000 de lei, cu condiţia ca materialele folosite să fie pe lista celor ,,prietenoase” cu mediul înconjurător.

,,Românii pot folosi aceşti bani pentru a-şi izola casele cu materiale ecologice cum ar fi: cânepa, lâna, vata minerală bazaltică, pluta, perlitul, celuloza sau zidăria din cânepă şi var”.

Instituţiile statului care au în administrare şcoli, grădiniţe, policlinici şi spitale, cămine pentru bătrâni, centre de plasament, cantine sociale, centre de reabilitare sau adăposturi de noapte, pot accesa fonduri prin programul Casa Verde Plus pentru a le termoizola.

Suma maximă alocată unui proiect este de până la 500.000 de lei, sumă care nu trebuie să depăşească 90% din valoarea totală a proiectului.

Casa Verde Plus, beneficiază de un buget total de 45 de milioane de lei, din care 12 milioane de lei sunt destinate persoanelor fizice, se arată în proiectul pus în dezbatere publică.

Mai multe despre acest program găsiți aici 

RECOMANDARE
Formula energiei ieftine. „Invenția mea ar scoate petrolul din ecuația de transport“
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***