joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Miracolul Luminii Sfinte de PAŞTE de la Ierusalim

Lumina de la Ierusalim este considerată de fizicieni ruși o adevărată minune. Un rus, cercetător în domeniul fizicii a dat publicității primele masuratori efectuate asupra descărcărilor electrice pe timpul coborîrii Sfîntului Foc.

Acestea ș-au realizat în Duminica Mare din 2008, în Biserica Sfîntului Mormînt din Ierusalim. Rezultatele au fost comunicate la Moscova, în cadrul simpozionului „Creştinism şi ştiinţa”.

Conducătorul institutului pentru Energie Atomică Kurchatov, Andrey Volkov, a vorbit despre propria încercare de a măsura undele lungi de joasă frecvenţă ale semnalelor radio, în Biserica din Ierusalim, atunci cînd se coboară Lumina Sfîntă a Invierii (Lumina de Paşti).

A utilizat echipamente speciale timp de 6 ore si 30 de minute, cît s-a aşteptat Focul Sfînt.

El afirmă că este un „miracol absolut” diferenţa dintre parametrii înregistraţi în ziua anterioară coborîrii Luminii Sfinte şi cei din ziua respectivă.

Este de părere că fisura din coloana aflată la intrarea în Biserică se datorează unei descărcări electrice. Aceeași opinie o are și Evgehnii Morozov, expert în fizica dezintegrării.

El mai spune că  „măsurătorile făcute doar o singură dată, nu pot fi destul de evidente strict din punct de vedere ştiinţific …Cu toate acestea, daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întîmplă ceva sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti”, a zis el.

Vice-Preşedintele Comisiei care studiază evenimentele miraculoase din viaţa Bisericii, de pe lîngă Patriarhia de la Moscova, lector la Universitatea Ortodoxă Sfîntul Ioan Rusul, Alexandru Moscovschii i-a  zis lui Volkov „că a realizat o activitate de cercetare ştiinţifică, pentru întîia dată în istorie, la modul serios, demnă de încredere şi responsabilă, la adresa Sfintei Lumini”.

Lumina Sfîntă de la Ierusalim apare la Mormîntul Domnului, de multe secole, cu puţin timp înainte de Paştele Ortodox.

Foarte interesant și..  Primeşti 18.000 de dolari pe săptămână ca să stai 70 de zile în pat

Creştinii răsăriteni sunt convinşi că miracolul Sfintei Lumini, a Învierii, dovedeşte adevarata credinţă ortodoxă, întrucît la fiecare sărbătoare a Paştelui, Sfînta Lumină apare la Mormîntul Domnului.

Credincioşii cred în coborîrea  focului divin şi dezaprobă orice opinie ateistă.

Sursa:.ganduridinierusalim.com

Articole asemănătoare

1 COMENTARIU

  1. Titlu: „Cercetătorii ruși confirmă miracolul”
    Afirmatia omului de stiinta: „…daca mă întrebati strict ca om de ştiinţă, dacă aici se întîmplă ceva sau nu, voi răspunde că eu nu pot şti”
    Adevarat minune! Sa confirmi ceva ce nu sti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.