Connect with us

INFO ȘTIRI

Chiar si din Opozitie, Victor Ponta ofera pomeni pensionarilor. Care e ultima isprava a fostului premier

Published

on

Fostul premier Victor Ponta, liderul Partidului Pro România, susţine că a convins parlamentarii să majoreze punctul de pensie începând cu 1 ianuarie 2019, în loc de septembrie 2019. De asemenea, el spune că punctul de pensie se va majora direct la nivelul prevăzut pentru anul 2021. Acestea ar fi câteva modificări la legea pensiilor, aprobate în Parlament.

„Azi deputaţii PRO Romania au obţinut unanimitate pe amendamentul depus în cadrul Comisiei pentru Drepturile Omului, prin care punctul de pensie va avea valoarea de 1.875 lei, începând din data de 1 ianuarie 2019. În varianta iniţială, susţinută de Dragnea şi Dăncilă, creşterea punctului de pensie era etapizată pe durata a 3 ani, după cum urmează:

– 1 septembrie 2019 – 1265 lei              

– 1 septembrie 2020 – 1775 lei –

1 septembrie 2021 – 1875 lei”, scrie Victor Ponta, pe Facebook.

Pentru ca pensiile să poată creşte de la 1 ianuarie 2019, legea pensiilor, împreună cu acest amendament, trebuie să treacă de Comisia de Muncă, iar după aceea de plenul Camerei Deputaţilor. Legea trebuie să fie promulgată şi de preşedintele Klaus Iohannis. Săptămâna trecută, Victor Ponta a propus partidelor din „Alianţa Anti-Dragnea” ca, la dezbaterea în Camera Deputaţilor a noii legi a pensiilor, să voteze un amendament potrivit căruia toate măririle să se aplice de la 1 ianuarie 2019 nu din 2021. „1.

Dacă există bani la buget pentru măririle promise de Guvern atunci trebuie daţi imediat. Părinţii şi bunicii noştri au dreptul să primească imediat pensii mai mari care să compenseze inflaţia şi creşterile uriaşe de preţuri. 2. Dacă nu există bani în buget în 2019 atunci cu siguranţă nu au cum să existe nici în 2021 (cum au promis după alegeri). Nu trebuie să acceptăm ca părinţii şi bunicii noştri să fie minţiţi şi manipulaţi de o gaşcă de hoţi ticăloşi”, scria fostul premier PSD.

RECOMANDARE
Vine iarnă grea! Meteorologii americani prezic că vortexul polar va lăsa un val de frig peste Europa

Citeste mai mult: adev.ro/pjkmxn

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

INFO ȘTIRI

Varujan Vosganian viseaza si ni-l ofera pe Tariceanu presedinte. „Este un om elegant, civilizat si nu e ticalos”

Published

on

By

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a opinat că liderul partidului său, Călin Popescu Tăriceanu, este o variantă ideală pentru şefia statului român, pentru că e un om elegant, civilizat, nu a fost niciodată ticălos sau lacom şi nu încurajează clientela.

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a afirmat vineri seară, la Antena 3, că România „ar reintra în normalitate” dacă şeful său de partid, Călin Popescu Tăriceanu, ar câştiga alegerile prezidenţiale din 2019.

„Să vă spun ce nu aş vrea să se întâmple. În 2014 circula o glumă proastă la care românii râdeau cu poftă pentru că avea un substrat real: ‘cine câştigă alegerile, cine rămâne liber’. Aş vrea ca aşa ceva să nu se mai întâmple şi aş vrea ca serviciile de informaţii, procuratura, reţelele externe ale diverselor sisteme de informaţii să nu se amestece”, a declarat Vosganian, citat de Mediafax.

Liderul ALDE a afirmat că nu vrea să aprecieze care ar fi cae mai bună varianta de prezidenţiabil a coaliţiei de guvernare, pentru a nu stârni posibile animozităţi în PSD, însă personal îl preferă pe Tăriceanu.

„Nu vreau să duc discuţia asta care este prematură, pentru că ar trebui să decidem înăuntrul coaliţiei pentru că a aduce argumente în favoarea unuia dintre candidaţi în dauna celuilalt, ar însemna că într-un fel minimalizezi rolul partidului celuilalt şi cei de la PSD s-ar putea simţi ofensaţi de argumentele mele. În legătură cu Călin Popescu Tăriceanu pot să vă spun, din punctul meu de vedere, că este un om elegant, civilizat. În viaţa lui nu a fost nici ticălos, nu a fost înclinat către arghirofilii, nu a fost lacom de bani, nu a mai încurajat clientela. Când nu a mai fost prim-ministru şi-a cărat singur geanta la Parlament. Este un om cu care România ar reintra în normalitate. De aceea eu îl susţin pe Călin Tăriceanu şi am acest argument că am fost împreună şi îl cunosc de aproape 30 de ani”, a menţionat Vosganian, citat de epochtimes.ro

RECOMANDARE
Varujan Vosganian viseaza si ni-l ofera pe Tariceanu presedinte. "Este un om elegant, civilizat si nu e ticalos"
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***