Chimenul negru, este o specie care creşte în regiunile cu climat mai cald din Europa, Africa de Nord şi sud-vestul Asiei. Seminţele de negrilică conţin: trigliceride, proteine, uleiuri volatile, Omega 3 şi 6, acizi graşi esenţiali şi sunt folosite pentru condimentarea diferitelor mâncăruri şi pentru proprietăţile curative. Cu mii şi mii de ani în urmă, datorită proprietăţilor sale curative, Egiptenii numeau nigella „habbatu al-baraka” adică „sămânță binecuvântată”.
La prima vedere semințele seamănă cu cele de ceapă, drept urmare, uneori, sunt numite popular și semințe-de-ceapă-neagră. Însă diferența se observă imediat ce sunt frecate între degete – emană un parfum plăcut, ușor picant, cu o aromă ce amintește de oregano.
Chimenul este supranumit în culturile arabe „sămânța binecuvântării” și se spune că profetul Mohammed ar fi afirmat că aceste semințe sunt „un remediu pentru toate bolile, mai puțin pentru moarte”.
Acesta este utilizat din timpuri străvechi ca şi condiment pentru brânzeturi, preparate din carne, supe, creme de legume dar şi ca plantă medicinală.
Vorbitorii de limbă engleză îl numesc susan negru. Mai este numit coriandru roman, pentru că era inclus obligatoriu la prepararea hranei pentru legiunile romane. Ulei de chimen negru s-a găsit și în mormântul faraonului Tutankamon, de acum 3300 de ani.
În zilele noastre se constată că 40 de afecțiuni medicale ar putea beneficia de foloasele aduse de această plantă, care are acțiune analgezică, antibacteriană, antifungică, anti-hipertensivă, antioxidantă, antivirală – combate virusurile, bronhodilatatoare, hepatoprotectoare, antispastică, renoprotectoare (de protejare a rinichilor), inhibitoare a factorului alfa de necrozare tumorală, inductor de interferon, sensibilizator la insulină și antagonistă a leucotrienelor.
ATENȚIE LA CLIPUL DE MAI JOS!!
O sămânță mică, chimenul negru, are proprietăţi curative remarcabile despre care puţini ştiu că există. Distruge MRSA (Stafilococus aureus multiplu rezistent la mai multe tipuri de antibiotice), vindecă acele corpuri otrăvite de arme chimice, stimulează regenerarea celulelor beta muribunde din pancreasul diabetic şi multe altele.
Multe dintre beneficiile pentru sănătate atribuite chimenului negru, cunoscut şi ca negruşcă sau negrilică, au fost pe deplin confirmate în literatura biomedicală. S-au identificat peste 40 de afecţiuni care ar putea fi vindecate în urma utilizării plantei, cum ar fi, de exemplu:
Diabetul de tip 2: Doua grame de negrusca pe zi a avut ca rezultat reducerea glicemiei a jeun (pe stomacul gol), micsorarea rezistentei la insulina, sporirea functiei celulelor beta, si reducerea hemoglobinei glicozilate la subiectii umani.
Infectia cu Helicobacter Pylori: Negrusca poseda actiune utila anti H. Pylori, comparabila cu terapia tripla de eradicare.
Epilepsie: Negrusca este traditional cunoscuta ca avand proprietati anticonvulsive. Un studiu din 2007 despre copiii epileptici, a caror afectiune era refractara la tratamentul medicamentos conventional, a gasit ca un extract apos a redus semnificativ actiunea epileptica.
Hipertensiune : Utilizarea zilnica a 100 pana la 200 de mg de extract de negrusca, de doua ori pe zi, timp de 2 luni, a avut un efect de micsorare a presiunii sanguine la pacientii cu usoara hipertensiune.
Astm: Timochinona, unul dintre constituentii activi principali ai Negellei Sativa (chimenul negru), este superior medicamentului fluticazona la modelul animal de astm. [vi] Un alt studiu, de data asta pe subiecti umani, a gasit ca extractele de chimen negru (negrusca) cu apa fierbinte au un efect antiastmatic relativ puternic asupra cailor respiratorii afectate de astm. [vii]
Tonsilofaringita acuta: caracterizata prin inflamarea amigdalelor sau faringelui (dureri in gat), majoritar virala in origine, capsulele de negrusca (in combinatie cu Phyllanthus niruri) au fost gasite ca alinand semnificativ durerea de gat, si reducand nevoia de analgezice (impotriva durerii) la subiectii umani.
Vatamari datorate armelor chimice: Un studiu pe oameni, aleatoriu si controlat prin placebo asupra pacientilor vatamati de arme chimice a gasit ca extractele de chimen negru realizate cu apa fierbinte au redus simptomele respiratorii, suieraturile de piept, si valorile de test ale functiei pulmonare, si au mai redus nevoia de tratament medicamentos.
Cancer la colon: Studiile la nivel celular au descoperit ca extractul de negrusca se poate compara favorabil cu agentul chimic 5-fluoruracil in suprimarea cresterii cancerului la colon, dar cu un profil de siguranta mult mai inalt. Cercetarile pe animale au gasit ca uleiul de negrusca are semnificative efecte inhibitorii asupra cancerului la colon la cobai, fara efecte secundare observabile.
MRSA (Stafilococ auriu multiplu rezistent): Negrusca are actiune antibacteriana impotriva izolatilor clinici de Stafilococcus aureus rezistent la meticilina.
Dependenta/sevrajul de opiacee: Un studiu facut asupra a 35 de dependenti de opiacee a gasit ca negrusca constituie o terapie eficienta pe termen lung pentru dependenta de opiacee.
ATENTIE !
Nu se va folosi decât în cantități mici, pentru că mai conține și terpenoide și alcaloide, care pot fi toxice în cantități mari. Deci atenție la thymochinonă și la uleiul esențial de chimen negru, ce sunt foarte concentrate.
Citeşte mai mult pe blog.vegis.ro
Ne credeți proști chiar pe toți, de mințiți în acest hal ?????? Și în poză și în video arătați ” chimenul normal, maroniu, cel care se folosește la sărățele, de exemplu. În schimb cel NEGRU, semințele au o formă diferită și sunt de culoare neagră.
Eu le folosesc de vreo 2 ani și știu ce vorbesc. În farmacii se găsește și sub formă de pastile „BARAKA”