sâmbătă, aprilie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

S-a născut în 1677 și a decedat în 1933, a fost căsătorit de 23 de ori și a avut 180 de copii

Singurul bărbat din lume despre care se ştie care a ajuns la vârsta de 256 de ani, a fost un chinez. Conform unui articol din anul 1930, apărut în Ziarul New York Times, Wu Chung-chieh, un profesor din cadrul Universităţii Chengdu, a descoperit in arhiva Guvernului Imperial Chinez, din anul 1827 că vârsta chinezului Li Ching-Yuen este una incredibila.

Întrebat de ziariștii americani cât este de bătrân, bătrânul Li Ching-Yun susținea ca are 197 de ani si ca s-a născut la  2 martie 1677. El le-a povestit ca în decursul vieții îngropase nu mai puțin de 23 de neveste și crescuse peste 180 de descendenți.

Povestea părea incredibila, dar cercetătorii de la Universitatea Minkuo au descoperit înregistrări care dovedeau ca Li se născuse chiar mai devreme, in 1677. Mai mult, registrele oficiale dovedeau ca Guvernul imperial chinez l-a felicitat cu ocazia implinirii a 150 de ani, apoi a 200 de ani. Insa au rămas semne de întrebare daca era vorba despre una si aceeași persoana.

Li era un instructor de arte martiale si cunoștea foarte bine plantele medicinale. El a declarat ca secretul longevității este sa „Păstrați o inima liniștita, stați așezați ca o broasca țestoasa, mergeți rapid ca un porumbel si dormiți ca un câine”. Dieta lui era bazata pe orez si consuma frecvent vin.

Li Ching-Yuen se ocupa cu medicina ierburilor, era maestru de arte mariale si de asemenea, oamenii il consultau pentru sfaturi înțelepte.

Potrivit legendelor, Li Ching Yuen ar fi început încă de la vârsta de 10 ani să culeagă plante medicinale din munți, învățând secretele acestora de prelungire a vieții. Timp de aproximativ 40 de ani, a trăit consumând ciuperci Ling Zhi, fructe goji, ginseng sălbatic, troscot chinezesc, gotu kola (centella asiatică) şi vin din orez (sake). În 1749, la vârsta de 71 de ani, s-a alăturat armatei chineze ca profesor de arte marţiale.

În 1927, Li Ching Yuen a fost invitat de generalul Yang Sen să-l viziteze la Wan Xian, Szechuan, unde a fost fotografiat, portretul devenind celebru.

In ciuda vârstei, chinezul avea un aspect ce nu-i trăda deloc etatea, el arătând mai degrabă ca un bărbat de 60 de ani. Adevarul despre vârsta lui nu a fost deslușit nici pana azi.

Foarte interesant și..  Focul grecesc, una dintre cele mai misterioase şi teribile arme din istorie, al cărei secret nu a fost divulgat niciodată

Cu câteva zile înainte sa moara, un general chinez l-a rugat pe Li Ching-Yuen sa ii învețe pe soldații săi arte martiale. Generalului nu ii venea sa creadă cu cata iuțeala se mișca încă Yuen, chiar dacă era la o vârsta incredibila. La câteva zile după ce a făcut acest antrenament cu soldații, Li-Ching Yuen a încetat din viata, la data de 6 mai 1933. Li-Ching Yuen ar fi spus: „Am făcut tot ce era de făcut in aceasta viata. E timpul sa plec acasă acum.”

După moartea lui Li, generalul Yang Sen a investigat legendele despre vârsta lui şi a publicat un raport cu rezultatul cercetărilor.

Unul dintre discipolii săi, Da Liu, a spus povestea Maestrului Li: pe când acesta avea 130 de ani, a întâlnit în munți un pustnic mult mai în vârstă, care l-a învăţat Baguazhang (un stil de arte marțiale intern) şi un set de Qigong (sistem chinezesc antic de cultivare a sănătăţii) cu instrucțiuni pentru respirație, mișcări coordonate cu sunete specifice şi recomandări pentru dietă. Da Liu a mărturisit că maestrul său i-a spus că longevitatea sa „se datorează faptului că a făcut aceste exerciții în fiecare zi – regulat, corect şi cu sinceritate – timp de 120 de ani“.

Medicina practicata de Li Ching-Yuens si stilul sau de viata ar trebui sa devina sursa de inspirație pentru fiecare dintre noi. O singura zi de stres ridicat te poate destabiliza, cauzând o boala neașteptata. De asemenea, gândurile si emoțiile pe care le purtam cu noi in fiecare zi ne influențează starea de sănătate a organismului.

Surse în realizarea articolului aici 

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.