miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

CIMIȘIRUL – planta care stopează apariția nodulilor, chisturilor, cancerului de de ficat, de stomac, de piele sau de colon

Cimisirul este un arbust din familia buxaceelor, cu silueta compacta, cu frunze mereu verzi (denumirea latina este Buxus sempervirens), atingand inaltimea de 7 metri. Este una dintre cele mai longevive plante, poate trai pana la 600 de ani. Textura scoarței, modul de ramificare si dimensiunile mici ale frunzei fac ca aceasta specie sa fie folosita din ce in ce mai des ca bonsai.

Câteva dintre bolile grave care isi găsesc tratament intr-o singura planta: cimisirul. Arbustul ornamental este cunoscut si sub alte denumiri (merisor turcesc, simisir, banulet, cletaica).

Academiciamul Constantin Parvu, autorul enciclopediei “Universul Plantelor”, relatează cazul unui barbat de 80 de ani, bolnav de cancer de colon, inoperabil, formatiunea maligna avand marimea unei portocale. Acesta s-a vindecat cu un macerat de frunze de Cimisir in alcool.
Alti autori mentioneaza efecte benefice in cazul nodulilor la san si chisturior ovariene.

Extractul de mladite de Cimisir are acțiune antiinflamatoare si antisclerotica putand fi utilizat cu succes in tratarea artritei reumatoide, o boala relativ frecventa care afecteaza articulatiile. In aceasta afectiune se inflameaza membrana sinoviala ce delimiteaza articulatiile. Consecutiv acestei inflamatii se produce distrugerea articulatiei, cu consecinte nefaste. Boala afecteaza de obicei femeile cu varste intre 40 si 60 de ani, dar cauza este necunoscuta, banuindu-se factorul genetic.

Extractul de mladite de Cimișir are efecte dovedite si in următoarele afecțiuni: reumatism acut, guta, colecistite, dislipidemii, seboree, eczeme pustuloase, alopecie, stomatita aftoasa.

Un preparat obtinut din scoarta arbustului numit Buxina este imunostimulator. Datorita acestei calitati, Cimișirul este utilizat ca tratament in clinicile din Franta pentru dependentii de droguri, dar si a celor infectati cu virusul imunodeficientei umane(HIV). Pacientii au aratat o imbunatatire considerabila a imunitatii si au inregistrat un plus de memorie si concentrare.

Eficienta plantei, s-a remarcat in tulburari de coagulare a sângelui, leucemie, parazitoze intestinale, boala Dupuytren, insuficienta hepato-biliara, veruci, seboree, plăgi infectate sau eczeme pustuloase.

Se folosesc doar mlădițele cimisirului, restul plantei este otrăvitor. Ingurgitarea altor părți ale acestei plante poate determina congestie pulmonară si paralizia centrilor respiratori. Planta conține un alcaloid (buxenina G2) substanță cu puternică acțiune anticanceroasă, care inhibă dezvoltarea celulelor afectate de ciroza hepatica.

Foarte interesant și..  De ce este bine să consumi musli? Ce conține această mâncare sănătoasă?

Pentru a obține o infuzie din cimisir, mărunțiți ramuri tinere, opăriți o lingură cu tocătura de cimisir intr-o cana cu apa clocotita si lasati la infuzat un minut. Dupa ce strecurati, indulciti cu miere dupa gust. Cantitatea recomandata este de doua-trei câni pe zi.

Ciroza se vindeca mai repede daca urmați un tratament pe baza de ceai din vârfuri de crenguțe tinere de cimișir (uscate). Se infuzează cu o cana cu apa fiarta, vreme de cinci minute. Pentru vindecarea sau tratarea afecțiunilor hepatice, se iau doar doua ceșcuțe pe zi, îndulcite cu miere.

MODUL DE ADMINISTRARE

Infuzia se prepara astfel: se pune o lingura de frunze si ramuri tinere la o cana de apa clocotita, se infuzeaza un minut, se strecoara si se indulceste cu miere. Se consuma 1-2 cani pe zi, se soarbe incet si se tine mult timp in gura. Ceaiul actioneaza ca un calmant la nivelul sistemului nervos, combate crizele de isterie, ducand la o stare de bine si confort.

Decoctul este folosit mai ales ca febrifug, in tratarea bolilor ficatului, dar si extern, in alopecie. Se prepara astfel: o lingurita de frunze uscate se pune in 250 ml de apa, se fierbe 2 minute, se acopera 5 minute dupa care se consuma.
Extractul de mladite de Cimisir se administreaza astfel: cate 1-2 ml de 3 ori pe zi, inainte de mese. In tratamentul cancerului durata si dozele sunt mai mari.

Trebuie mentionat ca dozele recomandate nu trebuie depasite deoarece Cimisirul contine ciclobuxina, o substanta toxica care poate provoca paralizia centrilor respiratori.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa ing. chimist Mircea Georgescu, tel. 0721202752

Citește mai multe AICI

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.