joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cimitirul filistenilor, descoperit în Israel, ar putea rezolva unul dintre cele mai mari mistere ale Bibliei

O reinterpretare a Bibliei ar fi posibilă în urma acestei descoperiri care oferă informaţii despre una dintre cele mai misterioase populaţii amintite de Sfânta Scriptură

Arheologii au descoperit în sudul Israelului un cimitir aparţinând filistenilor, primul şi unicul identificat până acum. Osemintele celor 200 de oameni înmormântaţi acolo precum şi artefactele identificate, datate în primul mileniu înaintea erei noastre, ar putea face lumină în ceea ce priveşte una dintre cele mai misterioase populaţii despre care aminteşte Biblia.

Filistenii apar descrişi în Sfânta Scriptură ca inamicii de moarte ai vechilor israeliţi. Tot aici, se menţionează faptul că ei au migrat din zone aflate în vestul Israelului de astăzi şi s-au stabilit în cinci mari oraşe din aşa-numita ,,Filistia”, o regiune care, la ora actuală, ar putea fi localizată în sudul Israelului şi Fâşia Gaza. Conform Bibliei, cel mai celebru filistean a fost Goliat, războinicul ucis de regele David.

Duminică, 10 iulie 2016, arheologii din cadrul ,,Leon Levy Expedition”, o echipă internaţională ce reuneşte cercetători ai Universităţii Harvard, Boston College, Wheaton College şi Troy University Alabama, au anunţat o nouă descoperire, făcută în incinta Parcului Naţional Ashkelon, din sudul Israelului. Rezultatele au fost obţinute, de fapt, în urmă cu trei ani, însă specialiiştii au refuzat să le facă publice, pentru a nu stârni reacţii negative din partea evreilor ultra-ortodocşi.

Cercetătorii au descoperit osemintele a circa 200 de invidizi, la o adâncime de aproximativ 3 metri, într-un cimitir datat cu aproximaţie în primul mileniu înainte de Hristos. În morminte, arheologii au găsit, pe lângă  oseminte, arme, brăţări, cercei, şi urcioare decorate, despre care se presupune că erau umplute cu uleiuri parfumate, alimente sau vin. Mai mult decât atât, au fost identificate morminte de incineraţie, pe care foarte puţini şi le permiteau în perioada în care se presupune că au trăit filistenii, adică în urmă cu aproximativ trei milenii.

Foarte interesant și..  A slăbit 18 kilograme cu APĂ caldă - Dieta garantată de o farmacistă din Japonia

Arheologii spun că, în lumina acestor descoperiri, termenul ,,filistean”, utilizat astăzi pentru a descrie o persoană incultă, ar trebui reinterpretat. ,,Viaţa luxoasă pe care filistenii au dus-o aici a fost similară cu cea a populaţiilor din estul Mediteranei. Acest lucru este în contrast cu modul de viaţă rural al israeliţilor care au trăit în apropiere”, a afirmat Lawrance Stager, arhitectul care a coordonat echipa de cercetare.

Sursa: independent.co.uk

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.