vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cine e alpinistul român mort pe Everest

Gabriel Viorel Țabără, un alpinist român de doar 48 de ani, a murit pe Everest, lăsând în urmă o comunitate de iubitori ai muntelui șocată și îndurerată. Bărbatul era cunoscut pentru pasiunea sa profundă pentru alpinism și pentru dorința de a-și testa limitele pe cele mai înalte și periculoase culmi ale lumii.

Luni dimineață, Gabriel a fost găsit fără suflare în cortul său, situat în Tabăra III a Everestului, la o altitudine de 7470 de metri. Alpinistul era pe munte de mai bine de două luni, planificând să escaladeze Lhotse fără a folosi oxigen suplimentar, un obiectiv care demonstrează determinarea și curajul său extraordinar.

Ce s-a întâmplat de fapt

Potrivit surselor din expediție, Gabriel și ghidul său Sherpa au avut o zi normală înainte de tragedie. Cei doi s-au retras în corturile lor după o zi obositoare, însă dimineața următoare Gabriel nu s-a mai trezit. Mohan Lamsal, proprietarul companiei Makalu Adventure, organizatoarea expediției, a declarat pentru Everest Chronicle că moartea lui Gabriel rămâne un mister, urmând ca autopsia să stabilească cauza exactă a decesului.

„Cu siguranță nu este vorba de lipsa de oxigen, deoarece oamenii nu consumă oxigen în Tabăra III. Putem fi siguri de cauza morții doar după autopsie . Gabriel și ghidul său Sherpa au avut o zi normală și s-au dus în corturile lor, așa cum fac de obicei alpiniștii. Dar Gabriel nu s-a mai trezit”,a declarat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, conform sursei citate.

Ghidul Sherpa a fost cel care a descoperit trupul neînsuflețit al lui Gabriel, o descoperire care a zguduit întreaga echipă. Pierderea lui Gabriel…

Articolul complet îl puteti citi AICI

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.