duminică, septembrie 8, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cine nu ar trebui să mănânce carne de miel. În ce boli este contraindicat consumul acestui tip de carne

Carnea de miel este o carne de foarte bună calitate, dacă animalul nu este foarte mic la tăiere. Este recomandat ca mielul să aibă minimum 14-15 kilograme la tăiere, iar anul acestea fiind luna mai această cerință este usor de îndeplinit.

Ideal este să fie gătit la cuptor. Mai merge și înăbușit, la grătar sau stufat, în niciun caz prăjit. Fiind carne roșie, conține fier, deci este bună în combaterea anemiei.

De asemenea, are și aport important de vitamine din complexul B și de potasiu. Carnea de miel conține acizi grași Omega 3, minerale importante precum, zinc, fosfor și calciu și doar aproximativ 35% grăsimi săturate, care ies din fibrele cărnii dacă este pregătită fără ulei.

Restul de 65% din grăsimile conținute de acestea sunt mononesaturate și polinesaturate, altfel spus cele mai sănătoase tipuri de grăsimi pentru organism”, susține conf.univ.dr. Alexandru Nechifor, specialist în medicină internă și gastroenterologie, potrivit adevarul.ro

Cine nu ar trebui să mănânce carne de miel

Totuși, acest tip de carne ar trebui evitat de către persoanele care au gută, au un nivel mărit de colesterol, boli cardiace, pancreatită acută sau cronică. Carnea de miel conţine purine, substanţe care formează acidul uric…

Citește continuarea pe RomaniaTV.net

Foarte interesant și..  10 filme cu Chris Evans pe care trebuie să le vezi. Pe multe dintre ele sigur le-ai uitat

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.