marți, aprilie 16, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Clima se va schimba radical. Siberia va deveni o regiune ospitalieră, cu temperaturi aproape de Mediterana, iar populația se va înmulți considerabil

Este un fapt cert ca in ultimii ani clima s-a schimbat radical. Acest fenomen are efecte de tot felul. Daca regiuni precum centrul Africii sau chiar Miami Beach vor deveni din ce in ce mai putin primitoare, ba chiar locuri unde cu greu se va putea trai, in altele populația se va înmulți considerabil, gratie noilor condiții.

Iar una dintre aceste regiuni este Siberia, unde populația va creste cu 500% pana in 2080, arata IFL Science, care citeaza un raport publicat de Environmental Research Letters.

Acum, Siberia este cunoscuta pentru peisajele sale înghețate, pentru fosilele preistorice perfect conservate, dar asta se va schimba, spun oamenii de stiinta. Chiar si o schimbare a climei deloc dramatica va face ca totul sa înverzească in depărtata si inghetata Siberie.

Siberia, in ciuda faptului ca e atat e vasta, gazduieste doar 27% din populatia Rusiei. Iar aceasta este concentrata in sud, zona cu paduri si stepa, unde clima e mai putin dura si solul mai fertil.

Insa pe masura ce temperaturile urca si multe zone de pe Terra vor fi sufocate de caldura sau scufundate sub ape, Siberia va deveni un loc din ce din ce mai primitor. Desi greu de crezut acum, oamenii de stiinta cred ca clima de aici ar putea sa se apropie de cea de la Mediterana.

Oamenii de știință estimează ca temperatura ar putea creste in Siberia cu 3,4 pana la 9,1 grade Celsius la mijlocul iernii, in ianuarie, si cu 1,9 – 5,7 grade Celsius la mijlocul verii, in iulie, precipitațiile ajungând pana la 60 mm – 140 mm pe an, ceea ce va face ca zona sa devina extrem de ospitaliera.

Foarte interesant și..  Comoara din Rusia. Ce bogății ascunde craterul unui meteorit prăbușit în urma cu 35 de milioane de ani

Cat despre stratul de permafrost, care ar putea speria pe oricine care ar vrea sa se mute in zona, acesta va deveni tot mai putin, ajungand sa acopere, de la 65%, cat e in prezent, pana la 40% din regiune.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.