sâmbătă, mai 25, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Comisia Europeană a înăsprit regulile pentru platforma de rezervări hoteliere Booking

Site-ul web de închiriere de hoteluri și apartamente Booking.com a fost desemnat drept “Gatekeeper” în conformitate cu regulile UE de concurență pentru platforme, Digital Markets Act (DMA), a anunțat Comisia Europeană. În urma acestei noutăți, Booking este obligată să vină cu mai multe oferte și mai multă libertate de a alege pentru utilizatorii finali.

Decizia Comisiei Europene

Legea UE introduce reguli mai stricte pentru companiile de tehnologie și facilitează trecerea utilizatorilor între serviciile concurente, potrivit Euronews.

Executivul UE a mai spus că a deschis o investigație de piață pentru a evalua în continuare respingerea depusă de platforma online X, după ce a declarat că nu se califică drept “Gatekeeper”. Comisia a spus că va finaliza ancheta în termen de cinci luni.

„ Booking.com este un jucător important în ecosistemul turistic european și este acum și un gatekeeper desemnat. Vom depune eforturi pentru a ne asigura că va respecta pe deplin obligațiile DMA în termen de șase luni”, a declarat Thierry Breton, comisarul UE pentru Piața Internă.

Booking.com, lansat în 1996, spune că oferă un total de peste 28 de milioane de locuri de cazare, inclusiv peste 6,6 milioane de case și apartamente.

Un…

Citește continuarea pe b1.ro

Foarte interesant și..  Ministerul Sănătății lansează consultarea de piață pentru Centrul Național de Excelență în Protonoterapie, în valoare de 70 de milioane de euro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.