Acasă Dezvăluiri Comoara din Rusia. Ce bogății ascunde craterul unui meteorit prăbușit în urma...

Comoara din Rusia. Ce bogății ascunde craterul unui meteorit prăbușit în urma cu 35 de milioane de ani

0

Comoara a fost descoperită încă din perioada sovietică, în anii 70, dar nu a fost dată în exploatare. Mai mulți cercetători ruşi susţin că un mare depozit de diamante industriale, găsit în epoca sovietică în craterul unui meteorit căzut în Siberia, ar putea revigora industria.

Craterul Popigai, din estul Siberiei are  „multe trilioane de carate” de „diamante de impact” – de folos în procese tehnologice, dar nu pentru bijuterii. Descoperirea ar depăşi cu mult depozitele globale de diamante convenţionale.

Nikolai Pohilenko, şeful Institutului de Geologie şi Mineralogie din Novosibirsk, declara că diamantele descoperite ar putea fi de două ori mai tari decât diamantele convenţionale, deoarece s-au format la presiuni şi temperaturi uriaşe, atunci când meteoritul s-a prăbuşit, în urmă cu 35 de milioane de ani.

Acesta consideră că diamantele de la Popigai pot revoluţiona mai multe industrii, fără a deranja însă piaţa bijuteriilor.

Depozitul a fost descoperit de oamenii de știință sovietici în anii ’70, dar a rămas neexploatat, conducerea sovietică optând pentru producerea diamantelor sintetice pentru folosirea în scop industrial. A rămas secret până după prăbușirea U.R.S.S-ului. Pokhilenko a mai spus că diamantele au această rezistență nemaiîntâlnită datorită presiunii enorme și a temperaturilor ridicate din momentul exploziei, când meteoritul gigant a lovit pământul acum 35 de milioane de ani, lăsând în urmă craterul de 100 de kilometri.

Foarte interesant și..  Guvernul american ar fi intrat în contact cu 3 specii de extratereștri şi ar fi făcut un pact cu ei

Sursa:evz.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentÎngrijorare printre cercetătorii din Rusia. Ce se întâmplă în cel mai adânc lac din lume, lacul Baikal din Siberia
Articolul următor„In următoarele decenii o să avem bacterii pe care nu le putem omorî cu absolut nimic”. Mii de români pleacă din spitale mai bolnavi decât au intrat