Acasă DE ACTUALITATE Strigător la cer. „Dăm ajutor social unor persoane integre fizic 100% și...

Strigător la cer. „Dăm ajutor social unor persoane integre fizic 100% și nu dăm o amărâtă de pensie unuia care s-a nenorocit la muncă”. Confesiunea zdrobitoare a unui chirurg din Braşov, dezamăgit de deciziile colegilor

0

„Dăm ajutor social unor persoane integre fizic 100% și nu dăm o amărâtă de pensie unuia care s-a nenorocit la muncă”. Confesiunea zdrobitoare a unui chirurg din Braşov, dezamăgit de deciziile colegilor. Dan Grigorescu, un cunoscut medic chirurg plastician din Braşov, a postat pe Facebook un caz revoltător al unei femei care a suferit un accident de muncă grav, pierzându-şi cinci degete şi palma dreaptă. Acesta spune că înainte să facă publică povestea femeii a lăsat să treacă o perioadă de timp „pentru ca aceia care ar fi putut face ceva la modul omeniei profesionale s-o facă“.

Medicul Dan Grigorescu din Braşov a făcut publică, pe Facebook, nenorocirea unei femei care şi-a pierdut o bună parte din mâna dreaptă într-un accident de muncă şi, după ce chirurgii plasticieni au făcut tot ce au putut pentru a-i reface degetele, o comisie naţională a hotărât că aceasta are „deficienţă funcţională minimă“ şi că nu i se poate acorda pensie de boală. „Nu aveţi decât 40% deficit, aşa că, ASTA E!”- au concluzionat, în dispreţ faţă de situaţia DEFINITIVĂ a pacientei, unii ăia…“, notează medicul braşovean.

Prețul lacrimilor șterse cu greu

Așa nu se mai poate! Am lăsat să treacă suficient timp pentru ca aceia care ar fi putut face ceva la modul omeniei profesionale s-o facă. N-au făcut-o! Pentru asta, voi ăia, medici ca și mine, aveți lipsa mea definitivă de stimă!

Și acum, povestea!

În urmă cu vreo doi ani, o femeie devenea victima unui accident de muncă, prin prinderea mâinii drepte, dominante (a tuturor celor 5 degete și a palmei) la un calandru fierbinte dintr-o călcătorie industrială. Rezultatul final, obținut după mai mult de 10 intervenții chirurgicale succesive, este cel din imagini. Atât s-a putut. Eforturile au fost mari, deoarece pacienta a vrut să aibă cât mai mult din mâna originală. Numai că o are, cum spunem, noi, plasticienii, mai mult „la inventar”, pentru că nu este funcțională aproape deloc (vezi imaginile 3 și 4). E însă deosebit de importantă pentru pacientă din punct de vedere psihologic, atât timp cât nu se uită lumea la ea ca la circ, așa cum ar fi dacă i-ar lipsi de tot. Sau aproape deloc.

Foarte interesant și..  2 capete de câine în același corp. Experimentul sovietic filmat în 1959, care înfioară și astăzi omenirea, dar care a pus bazele transplantului de organe la om

Evident că a venit și momentul evaluării de către specialiștii în domeniu LA NIVEL NAȚIONAL a capacității de muncă și, evident, și a încadrării într-una din variantele de pensie de boală cuprinse în lege.

Verdictul?
Deficiență funcțională MINIMĂ!
FĂRĂ PENSIE DE BOALĂ!

„V-au rămas falange la degete!”- i-au spus, doctorii, unii din comisie, fără să-i examineze funcțiile actuale ale restului de mână, mai întâi strivită și arsă, iar mai apoi reconstruită în multe ore de intervenții chirurgicale. „Nu aveți decât 40% deficit, așa că, ASTA E!”- au concluzionat, în dispreț față de situația DEFINITIVĂ a pacientei, unii ăia..

Oameni buni! Toată lumea medicală știe că o structură fără funcție nu are, practic, nicio valoare în afară de cea psihologică (hai să vă dau, în trecere, exemplul reconstrucției de sân după îndepărtarea celui original în cancerul mamar). Ce să mai spunem despre mână, care la om este organul esențial al muncii? Dacă nu poate „prinde” nimic cu ea, chiar „întreagă” fiind, cu toate degetele și falangele „originale” (ce ați zice, de pildă, de o mână paralizată?), poate oare cineva de pe Pământul ăsta munci?

Adică dăm ajutor social unor persoane integre fizic 100% și nu dăm o amărâtă de pensie unuia care s-a nenorocit la muncă?
Rușine să ne fie!

Zău că, în asemenea circumstanțe, mă încearcă rău de tot regretul că nu i-am amputat Marinelei Farcaș încă de la început mâna și ne-am chinuit (și noi, cei din echipa medicală și pacienta, atâta amar de timp)!
Măcar avea de-o pensie, acolo…

PS: Am făcut publice datele personale ale pacientei cu acordul ei. Și așa vrea să vă dea în judecată, măi, ăia unii de la Institut! Sper să aflați și voi ce preț au lacrimile pe care abia poți să ți le ștergi cu o mână ca asta! Sursa articolului Adevarul.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentJurnalistul britanic care a făcut România celebră în toată lumea: „Mulţi străini au idei preconcepute şi nu realizează ce destinaţie fantastică este România“
Articolul următorTu ești de acord? Se interzice exportul lemnului din România. Parlamentul urmează sa voteze această lege