duminică, iulie 21, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Academicianul Ovidiu Bojor despre căsătorie și secretul longevității iubirii

La cei aproape 90 de ani, Ovidiu Bojor este un exemplu de viață, un model de virtute și mândrul posesor al unui tonus demn de invidiat și al unei vitalități care i se traduce prin zâmbetul larg de pe buze. Reputat academician şi farmacist, Ovidiu Bojor recunoaște că nu numai cariera îi întreține starea de bine, ci și o dragoste vie și veche de 52 de ani.

Secretul longevității iubirii stă, conform lui Ovidiu Bojor, în dimensiunea platonică, tandră și înțeleaptă a iubirii care ajunge la maturitate și care nu mai pune preț pe carnalitate, efemer și senzualitate. Preludiul actului amoros este mult mai de preț decât actul în sine, iar iubirea capătă o dimensiune puternic spiritualizată.

În interviul pe care vi-l punem la dispoziție în link-ul de mai jos, Ovidiu Bojor amintește importanța anilor de dinaintea căsătoriei ca piatră de căpătâi a unei căsnicii reușite. Anii anteriori căsătoriei clarifică toate problemele pe care un cuplu le întâmpină pe perioada mariajului: diferențele financiare, nepotrivirile comportamentale, spirituale și intelectuale. Un preludiu corect clarifică și limpezește iubirea, o separă de incertitudini și asperități. Maladia epocii contemporane este divorțul care apare din cauza unui preludiu calculat incorect.

În mod eronat, participanții la mariaj se blamează reciproc, însă percepția academicianului este că oamenii nu se schimbă fundamental, ci rămân aceiași, schimbându-și doar preocupările exterioare. Teoria preludiului vindecă orice maladie a relației, iar vibrația unei iubiri puternice transcede chiar și moartea.

Cu toate acestea, dacă este cazul, Ovidiu Bojor pledează pentru separare, nu pentru divorț. Separarea este mutuală, calmă, în deplină luciditate. Trădarea este punctul terminus în relație, iar dacă se ajunge în acest stadiu, toate componentele relației încep să cadă precum piesele unui joc domino.

Foarte interesant și..  Vrei să trăiești mult și să nu te îmbolnăvești? Iată ce dezvăluiri face un medic suedez renumit

Potrivirea sexuală este un alt aspect care sporește misterul partenerilor; intimitatea profundă și împlinirea corporală sunt aspecte care umplu goluri pe care toți oamenii le au. Odată ce relația capătă vechime, sexualitatea pierde intensitatea de odinioară, însă rămâne un fond de căldură și tandrețe acumulat în toți anii de dinainte care funcționează ca un cont de economii și care face ca tandrețea să reziste chiar și în moarte.

Citește întregul interviu AICI. Sursa: Formula As

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.