Connect with us

Diverse

Academicianul Ovidiu Bojor despre căsătorie și secretul longevității iubirii

Published

on

La cei aproape 90 de ani, Ovidiu Bojor este un exemplu de viață, un model de virtute și mândrul posesor al unui tonus demn de invidiat și al unei vitalități care i se traduce prin zâmbetul larg de pe buze. Reputat academician şi farmacist, Ovidiu Bojor recunoaște că nu numai cariera îi întreține starea de bine, ci și o dragoste vie și veche de 52 de ani.

Secretul longevității iubirii stă, conform lui Ovidiu Bojor, în dimensiunea platonică, tandră și înțeleaptă a iubirii care ajunge la maturitate și care nu mai pune preț pe carnalitate, efemer și senzualitate. Preludiul actului amoros este mult mai de preț decât actul în sine, iar iubirea capătă o dimensiune puternic spiritualizată.

În interviul pe care vi-l punem la dispoziție în link-ul de mai jos, Ovidiu Bojor amintește importanța anilor de dinaintea căsătoriei ca piatră de căpătâi a unei căsnicii reușite. Anii anteriori căsătoriei clarifică toate problemele pe care un cuplu le întâmpină pe perioada mariajului: diferențele financiare, nepotrivirile comportamentale, spirituale și intelectuale. Un preludiu corect clarifică și limpezește iubirea, o separă de incertitudini și asperități. Maladia epocii contemporane este divorțul care apare din cauza unui preludiu calculat incorect.

În mod eronat, participanții la mariaj se blamează reciproc, însă percepția academicianului este că oamenii nu se schimbă fundamental, ci rămân aceiași, schimbându-și doar preocupările exterioare. Teoria preludiului vindecă orice maladie a relației, iar vibrația unei iubiri puternice transcede chiar și moartea.

Cu toate acestea, dacă este cazul, Ovidiu Bojor pledează pentru separare, nu pentru divorț. Separarea este mutuală, calmă, în deplină luciditate. Trădarea este punctul terminus în relație, iar dacă se ajunge în acest stadiu, toate componentele relației încep să cadă precum piesele unui joc domino.

Potrivirea sexuală este un alt aspect care sporește misterul partenerilor; intimitatea profundă și împlinirea corporală sunt aspecte care umplu goluri pe care toți oamenii le au. Odată ce relația capătă vechime, sexualitatea pierde intensitatea de odinioară, însă rămâne un fond de căldură și tandrețe acumulat în toți anii de dinainte care funcționează ca un cont de economii și care face ca tandrețea să reziste chiar și în moarte.

RECOMANDARE
Nici nu iti inchipui ce mananci in meniurile all inclusive! Dezvaluirile unui bucatar-sef la "5 stele"

Citește întregul interviu AICI. Sursa: Formula As

loading...
Loading...

Din lume

Mesaje amuzante și nu numai pentru Noul An! Dacă ești în pană de inspirație intra aici

Published

on

By

O publicație online redă mai multe urări pentru Noul An, dintre care le-am selectat pe cele din rândurile de mai jos:

“Viaţa mea ar fi goală fără tine, iar contul meu bancar ar fi plin. Un an nou fericit!”;

“Multă sănătate şi La Mulţi Ani, să ai mai mulţi fani decât duşmani!”;

„Căţeluş cu părul creţ
Să ai jeep-ul în coteţ
Să ai vilă cu piscină
Pe Madonna ca vecină
O lopată pentru bani
La anul şi la mulţi ani!”;

„Momentele speciale ale sfârşitului de an să-ţi aducă veselia în casă, bani în buzunar şi poate un Merţan!”;

”Fie-vă verde dolarul,
Şi de whisky plin paharul,
Şi încă unul cu vin,
Pentr-un 2017 plin!”;

„Fără fiţe, fără poante, la mulţi ani cu sănătate! Criza vine, criza trece, noi mereu vom petrece!”;

”Ieri e istorie, mâine e mister, azi este un dar. Un dar de împărţit cu cei dragi. La mulţi ani şi un an nou fericit!”;

”Bate-n uşă. Bate-n geam. Cine este? Noul an!”;

”Înainte să mă îmbăt şi să încep să dansez pe mese, permite-mi să-ţi urez La Mulţi Ani!”;

”Prietenilor mei le urez pace, sănătate şi multă dragoste. Glumesc, le urez cât mai puţină muncă şi mulţi bani. La mulţi ani!”;

Lovite-ar trenul fericirii / Trăsni-te-ar fulgerul iubirii / Sa-ti cada in cap un sac cu bani /Şi un bilet cu La mulți ani!

”Angelina Jolie, Brad Pitt, Kim Kardashian, Beyoncé, George Clooney şi EU! Oamenii celebri îţi urează La Mulţi Ani!”;

”Fie ca toate rezoluţiile de Anul Nou să dureze la fel de mult ca necazurile! La mulţi ani!”;

”Într-adevăr vei fi mai bătrân, mai plinuţ, dar nu îţi vei pierde din înţelepciune! La mulţi ani!”.
Dintre cele serioase puteți alege:

 “E cumpăna dintre ani! Sa privim înapoi cu iertare, înainte cu speranță, in jos cu înțelegere si in sus cu recunoștință! Speranța ta va deschide poarta spre un An Nou plin de bucurii si împliniri. La mulți ani!”

Îți urez, ție si familiei tale, multa sănătate, fericire si MULT NOROC in viitor! LA MULTI ANI! Sper ca aceasta sărbătoare sa va aducă numai fericire in casa si familie!

„Un an mai bogat in împliniri, mai înalt in aspirații si plin de succese. La mulți ani!”

„Gânduri bune fug spre voi, sănătate si noroc! Sărbători fericite si un An Nou de poveste! La mulți ani!”

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

„Gândiți-vă la trecerea dintre ani ca la o poarta. Puteți sa treceți prin aceasta poarta in noul an si sa luați cu voi doar lucrurile si gândurile bune. LA MULTI ANI!”

„Pentru anul ce vine iți doresc: pace in suflet, bucurie fără margini, sănătate cat cuprinde, credința in bine si săruturi o mie!”

loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***