miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Consumul de nuci îți poate prelungi viaţa cu câțiva ani! Are numeroase efecte benefice!

Nucile, pe lângă faptul că reprezintă un aliment consistent, joacă şi un rol important în sănătate.  Sunt o sursă de energie, antioxidanţi şi vitamine.

Acizii omega 3 din nuci ne apără de aritmia cardiacă și de atacurilor de cord, scad nivelul de trigliceride şi cresc acel colesterol bun pentru organism.

Arginina din ele are un rol important pentru sistemul imunitar. Nucile sunt o sursă de fibre și ajută la buna funcționare a intestinelor. Prin nucile pe care le mâncați preveniți apariţia diabetului zaharat de tip 2.

Nucile au un conţinut important de elemente chimice utile: manganul(pentru sinteza colagenului, construcţia oaselor şi articulaţiilor, metabolismul glucidelor, steroizilor şi a unor hormoni proteinici), cuprul(cu rol pentru integritatea membranelor celulare, limitarea formării radicalilor liberi, creşterea imunității, , potasiul (susţine activitatea cardiacă) , calciul (pentru asigurarea solidităţii osoase şi funcţionării celulelor musculare şi nervoase), fierul (permite transportul oxigenului prin hemoglobină globulelor roşii), magneziul (intervine în metabolismul glucidelor, lipidelor şi proteinelor, în activităţile enzimatice, în permeabilitatea celulară, în coagularea sangvină etc), zincul (protejează celulele împotriva radicalilor liberi, ajută ficatul în detoxifierea de alcool) şi seleniu (antioxidant, hepatoprotector, stimulează fertilitatea).

Consumul regulat de nuci poate creşte speranţa de viaţă cu aproximativ doi ani. Se recomandă consumul a 30 de grame de nuci, timp de cinci zile pe săptămână.

Un  studiu recent arată  că persoanele care consumă nuci au şanse mai mari să trăiască mai mult. Se reduce și riscul unor afecțiuni precum cancer, atac de cord , boli respiratorii.

Pentru femei, consumul săptămânal a cca. 60 de grame de nuci este echivalentul cu 4 ore de alergat pe săptămână.

Surse: csid.ro. expunere.com

Foarte interesant și..  Există doar 3 lucruri, după care viața omului este construită. Respectarea lor reprezintă secretul fericirii. Numărul 3 are un înțeles sacru în aproape toate religiile și culturile lumii.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.